enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden ile Putin Ukrayna’yı görüşecek

Biden ile Putin Ukrayna’yı görüşecek
06.12.2021
A+
A-

WASHINGTON-TÜHA HABER / ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna gerginliğini ele almak üzere Salı günü yapılacak bir sanal zirvede bir araya geleceği bildirildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in salı günü yapılacak bir video konferansta Ukrayna gerginliğini ele alacağı bildirildi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Biden’ın Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri faaliyetlerinden duyduğu rahatsızlığı dile getireceği ifade edildi.

Biden’ın görüşmede, ABD’nin Ukrayna’nın bağımsızlığı ve egemenliğine verdiği desteğin de altını çizmesi bekleniyor. Rusya kaynakları da görüşmede Ukrayna konusunun ele alınacağını doğruladı.

Beyaz Saray’ın açıklamasına göre, iki liderin görüşmesinde stratejik istikrar, siber saldırılar ve bölgesel konuların da gündeme gelmesi bekleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden, cuma günü yaptığı açıklamada Putin’i Ukrayna’ya olası bir askeri müdahaleye karşı uyarmış ve Ukrayna’yı korumak için bir dizi girişimler üzerinde çalışıldığını açıklamıştı. Biden, Rusya’nın Ukrayna konusundaki “kırmızı çizgilerinin” kabul edilmeyeceğini ifade etti.

ABD: Endişelenmek için neden var

ABD Savunma Bakanı Llyod Austin, cumartesi günü yaptığı açıklamada ABD’nin bölgedeki durumu “oldukça ciddiye aldığını” söyledi.

Rusya’nın Kırım’ı ilhakine atıfta bulunan Bakan, “Daha önce bir kez işgalde bulundular. Sınır bölgesindeki askerlerin sayısına bakıldığında, endişelenmek için neden olduğu görülüyor” diye konuştu.

Rusya’nın sınır bölgesine asker ve teçhizat yığdığına ilişkin iddialar Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginliği yeniden tırmandırdı.

Washington Post gazetesinin Cumartesi günü yayımlanan haberine göre, Rusya, gelecek yıl Ukrayna’yı işgale hazırlanıyor. Gazetenin ABD istihbarat belgelerine dayandırdığı haberinde, işgal operasyonunun 175 bin asker ile yürütüleceği iddia edildi.

Pentagon söz konusu iddialara ilişkin bir değerlendirmede bulunmazken Moskova Ukrayna’nın işgal edileceği yönündeki iddiaları reddediyor.

Biden ile Putin ilk olarak haziran ayında İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan zirvede bir araya gelmişti. Zirve sonrası yayımlanan ortak bildiride, nükleer bir savaşın başlatılmamasına yönelik bağlılık teyit edilmişti.

EK Kaynaklar *dpa,AFP

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.