enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:55 Ev ve mutfak eşyaları sektörünün uluslararası “Tasarım, Teknoloji ve Ticaret” buluşmasına sayılı günler kaldı.
07:51 Macaristan’ın Fahri Konsolosu Osman Şahbaz’dan, İstanbul Fatih Belediyesi’nden Macaristan’a “Kardeş Şehir” Mektubu!
07:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Kadınların gücüyle yükselen bir Türkiye var”
07:48 Innosa’nın Coğrafi Bilgi Sistemleri ile mekânsal veriler akıllı kararlara dönüşüyor
07:44 Kartalkaya faciasıyla ilgili 3 bürokrata soruşturma izni
07:43 TED Ankara Koleji Öğrencilerinden Madalya Rekoru: Uluslararası Stem Olimpiyatlarından 30 madalya ile döndüler
07:40 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “Bu düzeni değiştirmek boynumuzun borcudur!”
07:36 Gazeteci Özlem Bay’ın ‘Haber Ajandası’ndan: Bir Tabloya sığan asırlık bir yolculuk
07:32 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, Tunç Soyer ve 64 şüpheli için 45 yıla kadar hapis istendi
07:32 TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail’in hukuk tanımaz saldırılarını nefretle kınıyoruz
07:26 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO), Hayata Dokunan Eğitim: İlk Yardım Sertifikaları Verildi
07:26 Türkiye’nin enerji filosuna yeni katılan 2 derin deniz sondaj gemisinin ilkinin ocakta, diğeri şubatta göreve hazır olacak
07:19 Gıda ve tarımda inovasyona kadın eli değiyor
07:17 Sessiz çatlama: Yeni nesil tükenmişlik ve 438 milyar dolarlık sessizlik
07:14 “Beyin Sinyallerini Anlamak Kişiye Özel Eğitim Çözümlerinin Kapısını Aralıyor”
07:05 FETÖ’nün güncel finansörü  HAKMAR Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Doruk tutuklandı
00:50 İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında, haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 15’i yakalandı.
23:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Peygamber ocağımıza 9 yeni cami kazandırdık
23:04 Erdoğan: Bölgemizin üzerine barış güneşinin doğmasına kimse engel olamayacak
22:56 Sıcaklıklar 6-12 derece daha artacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Beyin Sinyallerini Anlamak Kişiye Özel Eğitim Çözümlerinin Kapısını Aralıyor”

“Beyin Sinyallerini Anlamak Kişiye Özel Eğitim Çözümlerinin Kapısını Aralıyor”
19.07.2025
A+
A-

*Her geçen sene insan beyninin gizemlerini çözme yolunda önemli adımlar atılıyor Nörobilim alanındaki gelişmeler, beynin plastisite (esneklik) yeteneği sayesinde kendini sürekli yeniden yapılandırabildiğini ortaya koyuyor. Artık beynin sabit bir organ olmadığı, deneyimler ve öğrenme yoluyla sürekli değiştiği kanıtlanmış olması, birçok durumun çözümünde de yepyeni kapılar aralıyor.

* Detayı bültenimizde!…

TÜHA/TÜRKUAZ İnternational News Agency

İSTANBUL, 19 TEMMUZ 2025 – Bu alanlardan birini de öğrenme güçlükleri oluşturuyor. Yapılan araştırmalar, disleksisi olan bireylerin beyinlerinde dil işleme ile ilgili bölgelerde (özellikle sol temporal lob) farklılıklar olduğunu ortaya koyuyor.

Fonolojik işleme (sesleri algılama ve yorumlama) süreçlerindeki zorluklar, okuma becerilerini etkiliyor. Bu esnekliğe doğru müdahaleler ise beyin sinyallerini anlamaktan geçiyor Nörogeribildirim (neurofeedback) teknolojisi sayesinde disleksi öğrenme engeli olmaktan çıkıyor, farklı çalışan bir beyin yapısı olarak anlaşılıyor.

Araştırmalar beynin hasar gördükten sonra bile yeni bağlantılar kurarak iyileşebildiğini gösteriyor. Londra’daki bir taksi şoförleri üzerinde yapılan çalışmada, navigasyon becerileri geliştikçe beyinlerindeki hipokampus bölgesinin büyüdüğü tespit edildi. Bu da beynin, kullanıma bağlı olarak fiziksel olarak değişebildiğinin en net kanıtlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Nörogeribildirim ile Öğrenme Farklılıkları Aşılabiliyor, Erken Analiz Çok Önemli

Beyinden gelen karmaşık sinyal ağını anlamak, her bireyin kendi öğrenme profiline özel çözümler üretmenin önünü açtığını belirten Auto Train Brain Ceo’su Dr. Günet Eroğlu şunları söyledi:

“Biz de Egg sayesinde beynin 14 farklı kanalından sinyal ölçümü yaparak disleksi, dikkat bozukluğu gibi öğrenme güçlüklerine karşı kişiselleştirilmiş eğitimler sunuyoruz.

Nörogeribildirim (neurofeedback) yöntemiyle beynin kendini düzenleme yeteneğini harekete geçiriyoruz. Çünkü beyin plastisitesi sayesinde, doğru yönlendirmeyle öğrenme güçlükleri aşılabiliyor. Ailelerin çocuklarını erken dönemde analiz ettirmesi büyük önem taşıyor. Çünkü doğru destekle, bu çocuklar sadece ‘öğrenme farklılığı’ olan değil aynı zamanda yaratıcı düşünce gücü yüksek bireyler olarak yetişebilirler. Biz de bu kapsamda ailelere yol göstermek amacıyla İstanbul Perla Psikoloji ve Araştırma Merkezi ile Ankara Brain Signal merkezlerinde ücretsiz ön görüşme ve ölçüm imkanı sunuyoruz. Amacımız öğrenme farklılıklarındaki potansiyeli ortaya çıkarmak”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.