enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Berlinale’nin cinsiyet ayrımını kaldırma kararına tepki

Berlinale’nin cinsiyet ayrımını kaldırma kararına tepki
27.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Berlinale’nin, oyunculuk ödüllerinde cinsiyeti kaldırma kararına tepki gösteren Pro Quote Film, festival yönetimini kamera önünde ve arkasında kadınlarla erkekler arasında eşitlik sağlayacak önlemler almamakla suçladı.

Golden Bear Awards Trophy, Replica Gold Bear Trophy, Zinc Alloy Gold Bear Trophy|trophy trophies|trophy awardtrophy replicas - AliExpressBerlin Film Festivali yönetiminin en iyi kadın ve en iyi erkek oyuncu ödüllerini kaldırarak, en iyi başrol ve en iyi yan rol dallarında ödül verileceğini açıklamasına, film sektöründe kadınların hakları için mücadele eden Pro Quote Film adlı dernek tepki gösterdi.

Pro Quote Film tarafından yapılan açıklamada, festival yönetiminin kamera önünde ve arkasında kadınlara eşitlik sağlayacak önlemler almak yerine, oyunculuk ödüllerinde cinsiyeti kaldırmayı bir yenilikmiş gibi sunduğu belirtildi.

Berlinale olarak bilinen Berlin Film Festivali’ni “toplumsal cinsiyet adaletinden çok uzak” olmakla suçlayan Pro Quote Film, festivalin ana yarışmasında kadın yönetmenlerin filmlerine daha az yer verildiğine dikkat çekti.

Erkek yönetmenler, senaristler ve prodüktörlerin imzasını taşıyan filmlerde kadınlara daha az rol verildiğini belirten dernek, bu rollerin de çoğunlukla basmakalıp ve cinsiyetçi düşüncelerle oluşturulduğunu ifade etti.

Kadın oyuncuların film sektöründe yaşadığı sıkıntılara da dikkat çeken Pro Quote, 30 yaşından sonra aktrislere daha az rol verildiğini hatırlattı.

“Sonuçta rollerin üçte ikisi erkekler için yazılıyor. Bu Arthouse filmler için de geçerli” denilen açıklamada, Berlinale’de kadın oyuncuların koşulları eşit olmayan bir rekabet yarışına sokulduğu kaydedildi.

Barbara Rohm

Barbara Rohm

Pro Quote Film Başkanı Barbara Rohm, Berlinale yönetiminin oyunculuk ödüllerinde cinsiyeti kaldırmasının “fırsat eşitliği sisteminde hiçbir değişikliğe” yol açmayacağını belirterek, “Gerçek yenilik çeşitliliğe mekan ve görünürlük sağlar, daha fazla rekabeti getirmez” dedi.

Pro Quote Film üyesi Chun Mei Tan da, Berlinale yönetiminin kararını eleştirerek, “Yönetim bu kararda, sektörde ve festivalin yapısında kökleşmiş olan mevcut eşit olmayan güç dengesini görmezden geliyor” ifadesini kullandı.

Berlinale yönetiminin kararı

Berlinale yönetimi, 2021’den itibaren en iyi kadın ve en iyi erkek oyuncu ödülleri yerine “Başrolde En İyi Oyunculuk Performansı” ve “Yan Rolde En İyi Oyunculuk Performansı” dallarında Gümüş Ayı verileceğini açıklamıştı. Berlinale’nin yöneticileri Carlo Chatrian ile Mariette Rissenbeek de bu kararı, “Oyunculuk dalında ödülleri cinsiyete göre ayırmamak, sinema sektöründe toplumsal cinsiyet duyarlılığı konusundaki bilincin bir göstergesidir” sözleriyle değerlendirmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Ağustos 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.