enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
07:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
07:09 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Berlin Film Festivali bu yıl çevrim içi düzenleniyor

Berlin Film Festivali bu yıl çevrim içi düzenleniyor
01.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl iki bölüm halinde düzenlenen Berlin Film Festivali’nin sektöre yönelik çevrim içi kısmı bugün başladı. Ferit Karahan imzalı “Okul Tıraşı” Panorama bölümünde yer alıyor.

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl çevrim içi olarak düzenlenen Berlin Film Festivali bugün başladı. Berlinale olarak bilinen festival bu yıl iki bölüm halinde yapılacak. 5 Mart’a kadar sürecek olan bölümde, filmler sadece sinema sektörü ve basın için online gösterilecek. Festivalin halka açık olacak, filmlerin seyircili olarak gösterileceği bölüm ise 9-20 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Filmlerin yönetmen ve oyuncularının da Haziran ayında Berlinale’ye davet edilmesi planlanıyor.

Ferit Karahan'ın yönetmenliğini yaptığı Okul Tıraşı Berlinale'de Türkiye'den tek film.

Ferit Karahan’ın yönetmenliğini yaptığı “Okul Tıraşı” Berlinale’de Türkiye’den tek film.

Panorama bölümünde Türkiye’den bir film

Geçen yıllara göre daha az filmin yer aldığı festivalde bu yıl aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 59 ülkeden toplam 166 film gösterilecek. Berlinale programında bu yıl Türkiye’den sadece bir film yer alıyor. Dünya sinemasından örneklerin gösterildiği Panorama bölümünde, Ferit Karahan imzalı “Okul Tıraşı” dünya prömiyerini yapacak. Başrollerini Samet Yıldız ve Ekin Koç’un paylaştığı film, Anadolu’da bir yatılı okulda geçiyor. “Okul Tıraşı” sıkı kuralların ve disiplinin uygulandığı okulda hastalanan arkadaşını doktora götürmeye çalışan bir öğrencinin hikayesini konu ediyor.

Altın Ayı için yarışan filmler

71’inci Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı için toplam 15 film yarışıyor. Festivalin Artistik Direktörü Carlo Chatrian, bu filmleri “Eğer Yarışma sinemanın içinde bulunduğu durum ve geleceğine dair bir tablo sunuyorsa, 2020 yılındaki olayların sektörü sekteye uğratmasından, sinemacıların güç aldığını ve son derece kişisel filmler üretmelerine yol açtığını söyleyebiliriz” sözleriyle değerlendirdi.

Fransız yönetmen Celine Sciamma'nın Petite Mamanı Altın Ayı için yarışıyor

Fransız yönetmen Celine Sciamma’nın “Petite Maman”ı Altın Ayı için yarışıyor

“Unorthodox” dizisi ile Emmy kazanan yönetmen Maria Schrader’in “Ich bin dein Mensch,” ödüllü Fransız yönetmen Celine Sciamma’nın “Petite Maman,” Alman aktör Daniel Brühl’ün ilk yönetmenlik denemesi “Nebenan,” İranlı yönetmenler Behtash Sanaeeha ve Maryam Moghaddam’ın “Ghasideyeh gave sefid” Altın Ayı için yarışan dikkat çeken yapımlar arasında yer alıyor.

Berlinale jüri üyeleri

Altın ve Gümüş Ayıları belirleyecek jüri bu yıl geçen yıllarda Berlinale’de ödül kazanan altı yönetmenden oluşuyor. Nadav Lapid, Adina Pintilie, Ildiko Enyedi, Giafranco Rosi, Jasmila Zbanic ve Mohammed Rassulof’dan oluşan jüri, ödülleri 5 Mart Cuma günü açıklayacak. Ödül töreni ise Berlinale’nin Haziran’daki ikinci bölümünde yapılacak.

Altın Ayı için yarışan Radu Jude imzalı Babardeală cu bucluc sau porno balamucda salgının izleri görülüyor.

Altın Ayı için yarışan Radu Jude imzalı “Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”da salgının izleri görülüyor.

Oyunculuk ödüllerinde cinsiyet ayrımı kaldırıldı

Çevrim içi olarak yapılmasının yanı sıra festivalin bu yıl yeniliklerinden biri de, en iyi oyuncuya verilen ödüllerde cinsiyet ayrımını kaldırması oldu.

Buna göre, en iyi kadın ve en iyi erkek oyuncu ödülleri yerine “Başrolde En İyi Oyunculuk Performansı” ve “Yan Rolde En İyi Oyunculuk Performansı” dallarında Gümüş Ayı verilecek.

Festivalde geçen yıllara göre film sayısı azalsa da, ilk kez geçen yıl programa dahil edilen Encounters, Berlinale Özel Gala, Berlinale Diziler, Perspektif-Alman Sineması, Kısa Filmler, Forum ve Panorama gibi bölümler bu yılın programında da yer alıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.