enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:42 48 il için “sarı” uyarı: Çığ, fırtına, sağanak ve kar yağışına dikkat
13:26 Trump, en kötü ABD Başkanı olarak tarihe geçecek
10:38 Somaliland Hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Acil Toplantı
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Belçika’da yoğun bakım servisleri alarm veriyor

Belçika’da yoğun bakım servisleri alarm veriyor
15.12.2021
A+
A-

ajle

BRÜKSEL-TÜHA HABER / Belçika’da koronavirüs vakalarının artması üzerine kapasitelerinin yarısını bu hastalara ayırmak zorunda kalan yoğun bakım servisleri, faaliyetlerini sürdürebilmek için büyük çaba gösteriyor.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin  haberine göre, Belçika hükümeti, 18 Kasım’da tüm hastanelere yoğun bakım kapasitelerinin yüzde 50’sini COVID-19 hastaları için ayırmaları talimatı verdi.

Yerel basına yansıyan haberlere göre, yaklaşık 1 aydır süren uygulama neticesinde yoğun bakım servisleri işlerliğini yitirmek üzere.

Ameliyatlar erteleniyor

Her sabah doktorlar, ameliyat edilebilecek hastaların hangileri olması gerektiği sorusuyla karşı karşıya kalırken, ameliyatların 3 kez ertelendiğinin olduğu belirtiliyor.

Öte yandan yoğun bakımda yatan COVID-19 hastalarının yüzde 75’inin aşısız olduğu bildiriliyor.

Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsünün verilerine göre, 1 Eylül’de Belçika’da yoğun bakımda 193 hasta varken, halihazırda bu sayı 820 civarında seyrediyor.

Personel açığı var

Yoğun bakım servislerindeki krizin bir diğer nedeni de personel açığı.

4’üncü dalgayı yaşayan ülkede mevcut durumu karşılamak için yeterli sağlık çalışanı bulunmuyor. Hükümetin geçen ay aldığı bir kararın bu durumu daha da zora sokacağı öngörülüyor.

Söz konusu karara göre, 1 Ocak ile 31 Mart 2022 arasında sağlık personelinin çalışabilmesi için aşı olduğunu gösteren kanıt veya son 72 saat içinde negatif sonuçlu test sunması gerekecek. Bunlara uymayanlar çalışamayacak ve geçici işsizlik maaşına başvurabilecek. 1 Nisan’dan itibaren ise tüm sağlık çalışanlarının aşı yaptırması zorunlu olacak. Aşı olmayı reddeden sağlık personelinin işine son verilecek.

Ülkenin her yerinden gelen binlerce sağlık çalışanı 7 Aralık’ta, kararı protesto etmek için Brüksel sokaklarına dökülmüştü.

Yeni yıldan itibaren yoğun bakım servislerinde çalışan sayısında da düşüş olması bekleniyor.

Ülkede 2 bin yoğun bakım yatağından 158’i mevcut açık nedeniyle kapatıldı.

Belçika’da salgında son durum

Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsünün yayınladığı haftalık verilerin ortalamasına göre, 7-14 Aralık haftasında günde ortalama 13 bin 315 vaka görüldü.

Bunlardan 270’i hastaneye kaldırıldı. 838 kişi yoğun bakımda tedavi görürken, can kaybı sayısı 46 olarak kaydedildi.

22 Kasım’da 25 bin 365 kişinin testi pozitif çıkmış, bu, salgının başından bu yana Belçika’da görülen en yüksek sayı olarak kayıtlara geçmişti.

11 milyon 400 bin civarı nüfusa sahip Belçika’nın yaklaşık yüzde 76’sı tam aşılanmış durumda.

Hükümet 17 Kasım’dan itibaren tedbirleri kademeli olarak sıkılaştırmıştı.

EK Kaynaklar *AA

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Aralık 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.