enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:42 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
13:32 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:18 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
00:29 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:27 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:05 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:36 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
08:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
08:17 Turizme savaş darbesi
07:31 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
07:12 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
00:58 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:42 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu, “Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:08 Made in EU Nedir?
00:06 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Belçika’da evsizlerin sayısı artıyor

Belçika’da evsizlerin sayısı artıyor
23.01.2022
A+
A-

BRÜKSEL – TÜHA HABER / Belçika’nın büyük şehirlerinde evsiz sayısı artarken, yalnızca başkent Brüksel’de 933’ü çocuk, 5 bin 313 evsiz bulunuyor.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre, Belçika’da resmi ulusal kanallarından RTBF’de yayınlanan bir araştırma, ülkenin tüm büyük şehirlerinde evsizlerin sayısının arttığını ortaya koydu.

KULeuven, UCLouvain, ULiège Üniversiteleri ve King Baudouin Vakfının birlikte yürüttüğü araştırma, evsizlerin nüfus sayımıyla, daha yeterli ve etkili tedbirlerin alınmasını sağlamayı hedefliyor.

“Gerçek sayı çok daha fazla”

Araştırmada, başkent Brüksel’de 4 bin 380 yetişkin ve 933 çocuğun, Gent’te 1472 yetişkin ve 401 çocuğun, Limburg’da 932 yetişkin ve 285 çocuğun, Liege’de 422 yetişkinin evsiz olduğu kaydedildi.

Evsizlerle ilgili yardım çalışmaları yapan Brüksel merkezli “Infirmieres de Rue” (Sokak Hemşireleri) derneği tarafından aralık 2021’de yapılan açıklamada, evsizlerin sayısının giderek arttığı, halihazırda tespit edilebilen 5 binden fazla evsiz bulunduğu ancak gerçek sayının çok daha fazla olduğu ifade edilmişti.

Açıklamada, evsizlerin içlerinde kimsesiz göçmen çocuk sayısının dikkati çektiği vurgulanmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Ocak 2022

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.