enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Belçika’da dövülerek öldürülen Türk işçi toprağa verildi

Belçika’da dövülerek öldürülen Türk işçi toprağa verildi
05.12.2021
A+
A-

BRÜKSEL-TÜHA HABER / Belçika’da sokakta tartıştığı kişilerce dövülerek öldürülen işçi 36 yaşındaki Yunus Çalık, ailesinin yaşadığı Eskişehir’de toprağa verildi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DHA)’ya dayandırdığı haberine göre, Belçika’nın Aalst kentinde Türk işçiler Yunus Çalık ve Mehmet Dumanlı, 19 Kasım’da evlerine giderken Romanyalı oldukları belirtilen grupla tartıştı. Gruptaki kişilere olay yerine yakın kafedeki diğer arkadaşları da katıldı. Saldırganlar, Çalık ve Dumanlı’yı darbetti.

Mehmet Dumanlı, saldırganların elinden kaçarak kurtulurken, başına çok sayıda darbe alan Çalık ağır yaralandı. Kafatasının kırıldığı belirlenen Çalık, kaldırıldığı hastanede 2 gün sonra hayatını kaybetti.

Cenazesi Eskişehir’e getirildi

Belçika’da işçi olarak çalışan, evli ve 2 çocuk babası Yunus Çalık’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından alınarak ailesinin yaşadığı Eskişehir’e getirildi. Odunpazarı ilçesine bağlı Yenidoğan Mahallesi’ndeki Yenidoğan Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazına, Çalık’ın ailesi ile yakınları katıldı. Yunus Çalık’ın cenazesi, kılınan namazın ardından asri mezarlıkta gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Fotoğraf: DHA

[Fotoğraf: DHA]

“Yeğenim boş yere öldürüldü”

Cenazeye katılan Yunus Çalık’ın amcası Ercan Çalık, yeğeninin sebepsiz yere öldürüldüğünü ve Belçikalı yetkililerin olayın güvenlik kamerası görüntülerini aileye vermediklerini öne sürdü. Çalık, “Akşam iş dönüşü eve giderken Aalst’ta şehir merkezinde kalabalık bir grup Yunus’a sataşıyor. Yunus tabii ki tepki gösteriyor, kaçmıyor. Bir anda etrafını sarıp tartaklamaya başlıyorlar. Gaddarca yumrukluyorlar. Tekmelerle kafasını eziyorlar. Bizde kamera görüntüleri olmadığı için sadece görgü tanıklarının söylediklerini iletiyoruz. Ailesinin bilgi alma hakkı olmasına rağmen kamera görüntüleri verilmedi. Hukuki yoldan, avukat ile bilgi istenmesi gerektiği söylendi. Polis çok fazla bilgi vermiyor. Biz aile olarak dosyanın kapatılacağını ve ağır işlediğini düşünüyoruz” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Aralık 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.