enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:53 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:29 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
07:07 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
06:44 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
06:25 DMM’den “sınırda kaçak geçiş” iddialarına yalanlama
06:00 ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın , “Güçlü bir katılım bankacılığını çok önemsiyoruz”
04:16 Rusya Yeni Türkiye Büyükelçisini Atadı “Sergey Verşinin”: Jeopolitik Portre Analizi
03:18 EÜ’de Ramazan Huzuru: İftar sofrası tasavvuf musikisi ile taçlandı
02:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Ülkemizin geleceğinde benzer acıları üretecek hiçbir müdahale zemini, hiçbir vesayet odağı kalmamıştır.”
01:09 Demokrasiye vurulan darbe: 28 Şubat
14:58 ABD ve İsrail İran’a saldırı başlattı: Körfez’de tansiyon yükseliyor
14:18 Bolu Belediyesi’ne operasyon: Tanju Özcan ve 12 kişi gözaltına alındı
13:44 ABD – İsrail’in kardeş İran’a saldırısı öncesi çıkan haberler…
12:19 İran, İsrail’e misilleme saldırısı başlattı
11:00 ABD ve İsrail, İran’a saldırı başlattı
00:07 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:06 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:06 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:06 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:05 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Başsavcılık: Türk zanlı cami ve konsolosluğa da saldıracaktı

Başsavcılık: Türk zanlı cami ve konsolosluğa da saldıracaktı
20.05.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’nın Waldkraiburg kentinde “Türklerden nefret ettiği için” Türk iş yerlerine saldırılar düzenlediğini itiraf eden zanlının DİTİB’e bağlı cami ve imamlarla Münih Konsolosluğu’na da saldırı planladığı düşünülüyor. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Deutsche Welle Türkçe’ye (DW) dayandırdığı habere göre, Almanya’nın Waldkraiburg kentinde “Türklerden nefret ettiği için” Türklere ait iş yerlerine saldırı düzenlediğini itiraf eden zanlı ile ilgili soruşturmayı Federal Başsavcılık üstlendi.

Kendisi de Türk kökenli olan 25 yaşındaki zanlı, Bavyera eyaletindeki Waldkraiburg’da bir Türk marketine yanıcı madde atarak altı kişinin yaralanmasına ve milyonlarca euroluk hasara neden olmuştu. Zanlı ayrıca yine Türklere ait bir kuaför salonu, bir pizza dükkanı ve kebapçının camlarını kırarak saldırı düzenlemekle suçlanıyor.

8 Mayıs’ta tutuklanan Muharrem M. sorgusu sırasında Türklere ait iş yerlerine saldırı düzenlediğini itiraf etmiş, radikal İslamcı IŞİD terör örgütüne sempati duyduğunu söylemişti.

Waldkraiburg’da bir Türk marketine düzenlenen saldırıda 6 kişi yaralanmıştı.

DİTİB ve Münih Başkonsolosluğu’na saldırı hazırlığı

Ancak Spiegel dergisi, Federal Başsavcılığın zanlı hakkında devlete karşı ağır şiddet eylemi hazırlığında olduğu şüphesiyle de soruşturma yürüttüğünü bildirdi. Federal Başsavcılık sözcüsü, Spiegel’in haberini doğrulayarak zanlının camilere ve imamlara yönelik patlayıcı ve bombalı saldırı planladığından şüphelenildiğini bildirdi. Sözcü, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Waldkraiburg yakınlarındaki bir cami ile Köln’deki Merkez Camii’nin planlanan hedefler arasında olduğunu belirtti. Muharrem D.nin sorgusu sırasında camilerin imamlarını silahla vurarak öldürmeyi, ayrıca Münih’teki T.C. Başkonsolosluğu’na da saldırı planladığını itiraf ettiği kaydedildi.

Yapılan bir kontrol sırasında tesadüfen yakalanan zanlının yanında patlatılmaya hazır 23 adet el yapımı boru tipi bomba, evinde yapılan aramalarda da bir tabanca ile bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirilmişti.

Türk vatandaşlığının yanı sıra Alman pasaportu da bulunan Muharrem D.’nin, sorgusu sırasında Türk devletini “IŞİD’in bir düşmanı” olarak nitelendirdiği ve saldırı düzenlemeyi planladığı hedefleri Türk devletinin temsilcisi olarak gördüğünü söylediği aktarılmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Mayıs 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.