enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Banu Avar: Amerika hem HTŞ’yi hem de YPG’yi destekliyor

Banu Avar: Amerika hem HTŞ’yi hem de YPG’yi destekliyor
11.12.2024
A+
A-

TRT’de yaptığı “Sınırlar Arasında” belgeseli ABD ve İsrail büyükelçiliklerinin şikayetleri nedeniyle kaldırılan gazeteci Banu Avar, Suriye meselesine ilişkin tespitlerini sosyal medya hesabından dile getiriyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TRT’de yaptığı “Sınırlar Arasında” belgeseli ABD ve İsrail büyükelçiliklerinin şikayetleri nedeniyle kaldırılan gazeteci Banu Avar, Suriye meselesine ilişkin tespitlerini sosyal medya hesabından dile getiriyor.

Avar, Suriye’de ABD’nin HTŞ ve YPG’yi aynı anda desteklediğini söyledi. Avar, ABD’nin Türkiye’ye Fırat’ın batısında nüfuz karşılığında Fırat’ın doğusunda PYD devletini kabullendirmek isteyeceğini belirtti.

Avar, Suriye’nin parçalanması için uğraşan Amerika’nın HTŞ eliyle Sünnistan, YPG eliyle Kürdistan kuracağını kaydetti.

Banu Avar açıklamalarının devamında ise şu tespitlere yer verdi:

 “ABD ikili oynuyor.

 Alın size ‘geometri’:

Bir noktada İsrail öbür noktada Türkiye duruyor. İki nokta arasında düz çizgiyi çizen ABD!

Birinin eline YPG’yi diğerinin eline HTŞ’yi verdi, ‘geometri’ yapıyor.

HTŞ bölgedeki diğer siyasal islami gruplarla ; YPG de Kandil, DEM ve Öcalan ile geniş açıda buluşuyor. Olan Türkiye ve Suriye’ye oluyor!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.