enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:24 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:19 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:17 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:14 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:09 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:07 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:06 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
00:04 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Yumaklı: “Ülkemizi ve demokrasimizi cansiparane koruyan kahramanlarımız adına kurduğumuz hatıra ormanlarını koruyup geliştireceğiz”

Bakan Yumaklı: “Ülkemizi ve demokrasimizi cansiparane koruyan kahramanlarımız adına kurduğumuz hatıra ormanlarını koruyup geliştireceğiz”
18.07.2023
A+
A-

* Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızın anısını, kurduğu ormanlarda yaşatıyor.

* Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülkesini ve demokrasiyi cansiparane koruyan ve bu uğurda canlarını fedan eden kahramanlar adına kurdukları hatıra ormanlarını koruyup geliştireceklerini belirtti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Orman Genel Müdürlüğünce (OGM), darbe girişiminde şehit olanların anısına 81 ilin Valiliği ile koordineli bir şekilde “15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Hatıra Ormanları” tesis edildi.

İlk fidanın 1 Ekim 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla toprakla buluşturulmasının ardından, 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Hatıra Ormanları kısa zamanda ülke geneline yayılarak sayıları her geçen gün arttı.

Tesis edilen hatıra ormanları, şehir merkezlerine yakın, vatandaşların ziyarette bulunabileceği, tören için halkın rahat ulaşım sağlayabileceği yerlerden seçildi. Bu ormanlarda 15 Temmuz anmalarında şehitler yâd edilirken yeni fidanlar da dikiliyor. Bugüne kadar 4 bin 700 dekar alan ağaçlandırılarak 300 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Ormanlara, 15 Temmuz gecesi yaptıkları kahramanlıklar ile tarihe geçen Ömer Halisdemir başta olmak üzere şehit isimleri ile darbe girişiminin merkezlerinden olan Kahramankazan gibi yerleşim yerlerinin isimleri verildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülkesini ve demokrasiyi cansiparane koruyan ve bu uğurda canlarını feda eden kahramanlar adına kurdukları hatıra ormanlarını koruyup geliştireceklerini belirtti.

Şehitlerin hatıralarını yaşatmak için yoğun çaba içerisinde olduklarını vurgulayan Yumaklı, “Ülkesi için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. ” ifadelerini kullandı.​

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.