enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Yanık: “Bartın’da tedavi altında olanların hepsi taburcu oldu”

Bakan Yanık: “Bartın’da tedavi altında olanların hepsi taburcu oldu”
21.10.2022
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bartın’daki maden kazasıyla ilgili “Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine destek boynumuzun borcudur. Çalışmaları yapıyoruz. Hem maddi hem manevi destekleri sağlıyoruz.” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Amasra’da patlamanın meydana geldiği maden sahasında incelemelerde bulundu.

Bakan Yanık, incelemelerinin ardından şunları söyledi:

“Bartın’da tedavi altında olanların hepsi taburcu oldu”

“Öncelikle geçmiş olsun, milletimizin başı sağ olsun. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bartın’da tedavi altında olanların hepsi şu anda taburcu olmuş. Biraz önce sayın Valimizden o bilgiyi aldık. İstanbul’da 6 yaralımız var. Onların süreçlerini biz de çok yakından takip ediyoruz. Orada da ailelerimize destek noktasında, bakanlığımızdan arkadaşlarımız psikososyal destek ekibi olarak yaralılarımızı takip ediyor.”

Bakan Yanık: Ailelere hem maddi hem manevi destek veriyoruz

“Bir kusur ya da sorumluluk varsa bunun gereği yapılır”

“Kurum ve kuruluşlar olarak ilk andan itibaren çok yakından takip ediyoruz. İlgili personelimiz hızlıca olay yerine intikal etti. Şu anda incelemeler ve soruşturma devam ediyor. Kazayla alakalı sebep önümüzdeki süreçte ortaya çıkacaktır. Yapılması gereken ne varsa bunu çok açık yüreklilikle milletimize bir taahhüt olarak söylemek zorundayız. Soruşturmanın sonunda çıkan sonuca göre bir kusur ya da sorumluluk varsa bunun gereği yapılır.”

“Ailelerimize destek boynumuzun borcudur”

“Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine destek boynumuzun borcudur. Bakanlığımızın da için de bulunduğu kurum ve kuruluşlarla gerekli çalışmaları yapıyoruz. Hem maddi hem manevi destekleri elimizden geldiği ölçüde sağlıyoruz. Hızlıca yaralılarımızın iyileşmesi noktasında gereken çalışmaları yapıyoruz.”

“Üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz”

“Mazeret anlamında söylediğim lütfen düşünülmesin ancak kömür madenciliği niteliği itibarıyla son derece hassas ve son derece özel dikkati gerektiren bir alan. Maalesef dünyada da ülkemizde de geçmiş acı tecrübeler bize nereye bakmamız gerektiğini hangi noktalarda ne tür tedbirler almamız gerektiğini gösteriyor. Bundan sonraki süreçte de üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.

Bakanlık olarak yaralılarımızın desteklenmesi, vefat eden vatandaşlarımızın ailelerinin psikososyal anlamda desteklenmesi noktasında üzerimize düşeni eksiksiz bir biçimde yerine getireceğiz. Çalışmaları da bu anlamda yerinde görebilmek, ailelerimizi ziyaret etmek için bugün buradayız.”

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.