enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Yanık: 600 şehit ve gazi yakını ataması yapılacak

Bakan Yanık: 600 şehit ve gazi yakını ataması yapılacak
09.11.2022
A+
A-

Davaların takibi, can güvenliğinin sağlanması ve barınma desteği veriyoruz. Hiçbir kadın kalmayasıya kadar biz karnemize kırık yazarız. Bu çok gelişmiş ülkelerde de maalesef var. Biz çaba gösterirsek sonuç alacağımızı iddia ederek çalışmalara devam ediyoruz.

“Kadına karşı işlenen suçların cezaları artırıldı”

Kadın cinayetleri oranına bakıldığında yıllara göre bir azalış var. Toplumun farkındalığının sonuç verdiğini görüyoruz. Kadına şiddet suçlarında indirim uygulanması kaldırıldı. Kadına karşı işlenen suçların da cezaları artırıldı.

Faile yönelik çalışmalarımız var. Bugüne kadar ana odağımız madurdu. Bunun yeterli olmadığını bilimsel çalışmalarda gördük. Bir yandan da failin rehabilite olması gerekiyor. Biz buna yöneldik. Faile sağlık tedbiri kapsamında mahkeme kararıyla beraber failin psikolojik desteğine kadar ne gerekiyorsa bu süreci bakanlık olarak takip ediyoruz.

Şiddet eğitimi okullara indirgenebilir mi?

Tabii ki okullarda bu konuda eğitimler veriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli şekilde ilköğretim düzeyinden başlayarak, özellikle rehberlik öğretmenlerimizle daha yakından temasa girerek veri ve istatistiklerle bu eğitim sürecine dahil olacağız.

8 ilimizde birer adet daha ŞÖNİM açma çalışmamız var. Bölge seçimindeki kriterler dosya sayısı ve nüfus. Bu süreçte tabii en önemli nokta kadınların güçlendirilmesi. Her konuda desteklenmesi. İstihdama katılımı noktasında yaptığımız çalışmalarda, kooperatifler yoluyla bir araya gelen kadınlarımızın üretmesi. 871 yeni kooperatifin kurulmasına öncülük ettik.

KADES ve elektronik kelepçe çalışmaları faili disipline etme konusunda çok önemli çalışmalar. En son 3 buçuk milyonun üzerindeydi KADES’e başvuru sayısı. Bunların içinde çok önemli tehditlerinin engellendiği olaylar vardı.

Şiddet ve medya ilişkisi

Medyada dikkatli ve özenli bir dil varsa medya öğretici. Televizyonlarda maruz kalınan dil çok önemli. Medyaya bu konuda çok iş düşüyor. biz medya ve şiddet dili ile ilgili çalışma yaptık. Şiddet maalesef öğrenilen bir davranış biçimi. Çocuğun maruz kaldığı hiçbir alanda şiddet olmaması gerekiyor. Çocuk dostu mecraları ailelere öneriyoruz.

“30 Kasım’da şehit ve gazi yakını atamaları yapılacak”

Şehit yakını gazi ve gazi yakını atamalarını 30 Kasım’da yapacağız. 600 hak sahibinin yerleşmesini sağlayacağız.

Sığınmacılar ile ilgili de çalışmalarımız mevcut. Türkiye kendisi için istediği her iyiliği dünyanın her yerindeki insanlar için de istiyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.