enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Tunç: Filistin’de işlenen bir insanlık suçu var, hukuksuzluk var!

Bakan Tunç: Filistin’de işlenen bir insanlık suçu var, hukuksuzluk var!
16.10.2023
A+
A-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Filistin’de işlenen bir insanlık suçu var, hukuksuzluklar var. Maalesef dünyanın gözü önünde adeta soykırım diyebiliriz buna” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’den Gazeteci Okaner YÜCE’ye Yılmaz TUNÇ (@yilmaztunc) / XFilistin konusunda açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Tunç, Filistinli masumların, sivillerin üzerine bombalar yağdırıldığını, çocukların katledildiğini söyledi.

Dünyanın Filistin’de yaşananlara sessiz kaldığını ifade eden Bakan Tunç, “Kanayan yaranın artık durması için Türkiye olarak başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Dışişleri Bakanımız büyük bir gayret gösteriliyor. Temennimiz oradaki masum katliamının, çocuk katliamının bir an önce durması” diye konuştu.

TEMENNİMİZ, ORADAKİ MASUM KATLİAMININ, ÇOCUK KATLİAMININ BİR AN ÖNCE DURMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her platformda uluslararası sistemin, uluslararası kuruluşların insanlığın sorunlarına artık çare olamadığını, “Dünya 5’ten büyüktür” diyerek ifade ettiğini anlatan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Filistin meselesinde de başından bu yana, Filistin’in toprakları yıllar boyunca İsrail’in işgali altında ve bugünlere gelindi. İşgal altındaki topraklarda 1967 sınırına dönülüp iki devletli çözüm olması noktasında Türkiye’nin dış politikası hep devam ediyor. Türkiye Büyük Millet Meclisinde de tüm siyasi partilerin ortak mutabakatıyla bir metin ilan edildi. Orada da Sayın Meclis Başkanı’mız ve siyasi partilerin grup başkanvekilleri ortak metne tamamı imza attı. Türkiye’nin bu noktadaki haklı tepkisini dünyaya göstermek istiyoruz. Dışişleri Bakanı’mız bölgeye gitti. Bölge ülkelerini ziyaret ederek kanayan yaranın artık durması için Türkiye olarak başta Sayın Cumhurbaşkanı’mız, Dışişleri Bakanı’mız büyük gayret gösteriyor. Temennimiz, oradaki masum katliamının, çocuk katliamının bir an önce durması.”

İNŞALLAH AKAN KAN BİR AN ÖNCE DURUR, ATEŞE KÖRÜKLE GİDEN ÜLKELERİN AKLI BAŞINA GELİR

Gazze’nin abluka altına alınması, elektriği ve suyunun kesilmesinin insanlık dışı bir durum olduğunun altını çizen Bakan Tunç,  “Maalesef uluslararası kuruluşların, küresel güçlerin ateşe körükle gittiklerini görüyoruz. Özellikle Avrupa’ya baktığımız zaman, özellikle İsrail’i protesto ve Filistin’in yanında olmak isteyen insanların gösterilerine karşı maalesef yasaklamalar olduğunu görüyoruz. Terör örgütünün propagandasına serbestlik yapan, koruma kalkanı içerisinde gösteriler yapmalarına müsaade eden Avrupa’nın Filistin söz konusu olduğunda insanlık dışı katliamların protesto edilmesi, insan hakları mücadelesinin verilmesi söz konusu olduğunda gösterilere nasıl müdahale edildiğini ve yasaklandığını, Avrupa’nın göbeğindeki ülkeler bakımından çifte standardı görüyoruz maalesef. Türkiye olarak bugüne kadar akan kanın durması ve Filistin’de iki devletli bir yapının oluşması noktasındaki politikamızı hep sürdürdük. Bundan sonra tek çözüm, 1967 sınırlarına dönülüp iki devletli bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasından geçiyor” diye konuştu.

Akan kanın bir an önce durması, ateşe körükle giden ülkelerin aklının başına gelmesi ve uluslararası sistemin sessiz kalmaya devam etmemesini temenni eden Adalet Bakanı Tunç, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Türkiye olarak oradaki masumların korunması, çocukların katledilmesinin önlenmesi noktasındaki mücadelemize hız kesmeden devam ediyoruz. Filistin’de, özellikle Gazze yıllarca abluka altında. Oradaki 2 milyon insan yıllarca tecrit edilmiş durumda. Dolayısıyla onların gıda ihtiyaçları var. Türkiye olarak bugüne kadar insani yardım noktasında hiç elimizi oradan çekmedik, oradaki Filistinlilerin yanında olmaya devam ettik. Bu zor günlerinde de yine yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu anlamda gerek insani yardım, gerekse savaş durumunun ortadan kaldırılmasını sağlamaya yönelik adımlarımızı sürdüreceğiz.”

Gazeteci* Okaner YÜCE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.