enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:50 İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında, haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 15’i yakalandı.
23:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Peygamber ocağımıza 9 yeni cami kazandırdık
23:04 Erdoğan: Bölgemizin üzerine barış güneşinin doğmasına kimse engel olamayacak
22:56 Sıcaklıklar 6-12 derece daha artacak
10:14 “Özgür Duvar” fikirlerle doldu
09:51 28 ilde DEAŞ opearasyonu: 153 gözaltı
09:43 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 14’ü yakalandı.
07:55 GMKA’dan, 2025 Yılı Yeşil Gelecek Programı Bilgilendirme Toplantısı ve Proje Başvurusu Hazırlama Eğitimi
07:05 Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 47 ilde mülkiyetindeki 508 taşınmazı açık artırma yöntemiyle satışa sunacak.
00:02 Adalet Bakanı Tunç, “Kadının Güçlenmesi Koordinasyon Kurulu 1. Toplantısı”nda konuştu
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmed Şara ile görüştü
23:47 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında yakalama kararı bulunan eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş’in Esenboğa Havalimanı’nda gözaltına alındı
23:38 Fatih Altaylı hakkında “Cumhurbaşkanını tehdit” suçundan 5 yıldan az olmamak şartıyla hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.
23:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki İZBETON AŞ’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında hazırlanan iddianamenin detayları…
23:08 UL/FM sertifikalı pompalarla yangın riski azalıyor, sigorta primleri düşüyor
22:43 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik hazırlanan 2 iddianamede, şüpheliler hakkında 3’er yıldan 14’er yıla kadar hapis cezası istendi.
22:23 Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Suriye’yi hedef alan saldırılarına tepki gösterdi
22:12 Bolu’nun Kartalkaya otel faciasında, 36’sı çocuk 78 kişinin yaşamını yitirdiği davasının ilk duruşmasında ara karar çıktı.
21:58 HAKMAR’ın sahibi Zeki Doruk mal varlığını FETÖ’ye bırakmış
21:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’nin parçalanmasına kesinlikle rıza göstermeyiz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Tekin’in katılımıyla ” Uzayda Hayat” kısa hikaye yarışmasının ödül töreni yapıldı

Bakan Tekin’in katılımıyla ” Uzayda Hayat” kısa hikaye yarışmasının ödül töreni yapıldı
09.06.2024
A+
A-

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın katılımıyla “Uzayda Hayat” konulu kısa hikâye yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Millî Eğitim Bakanlığı himayesinde Albayrak Medya’ya ait Bilge Çocuk dergisi tarafından düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Eyüpsultan’daki Vialand Tema Park’ta gerçekleştirildi.

Bakan Yusuf Tekin, burada yaptığı konuşmada sahneye çıkarken yaklaşık 10 dakika boyunca çocuklarla sohbet etme fırsatı bulduğunu söyledi.

Öğrencilerin kendisine sınavları kolay yapmalarını söylediğini aktaran Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün katıldığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı’nda gelecek seneden itibaren müfredatın değişeceğini söylediğini hatırlattı.

Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın orada çocukları mutlu edecek bir şey söylediğine dikkati çekerek, “‘Dünyadaki diğer ülkelerde okula giden çocuklardan biz neredeyse 2 katı fazla bilgiyi çocuklarımıza veriyorduk. Önümüzdeki seneden itibaren biz de dünyadaki diğer ülkeler gibi onlarla aynı düzeyde bilgi vereceğiz. Çocuklarımızın sırtındaki yükü hafifletiyoruz.’ dedi. Bundan mutlu oldunuz mu arkadaşlar? Bundan sonra okula severek, koşarak gideceksiniz. Öğrendiğiniz her şeyi oynayarak öğreneceksiniz. Sanat ve bilim atölyelerinde her şeyi yaşayarak öğreneceksiniz. Okulda öğrendiğiniz şeyler sizin dışarıda da işinize yarayacak, dışarıda da faydalanacaksınız. Böyle bir şey yaptık. Böylece sizin biraz önce söylediğiniz şeyi biz yapmış olduk. Artık okulda, derste çok daha kolay olacak. Öğretmenlerinizle beraber yaşayarak öğreneceksiniz. Hepinize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

“Yepyeni bir müfredatı hayata geçirdik”

Programın ardından da basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Tekin, Alper Gezervacı başta olmak üzere organizasyonda emeği geçen Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Albayrak Grubu, İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü ile çocukları bu yarışmaya teşvik eden öğretmenlere, okul yöneticilerine, velilere ve öğrencilere teşekkür etti.

Güzel bir etkinlik olduğunu belirten Tekin, “Bu yıl cumhuriyetimizin yüzüncü yılı, 100 yılı geride bıraktık. Artık önümüzdeki yüzyılın planlamasını, ‘Önümüzdeki yüzyılı nasıl Türkiye Yüzyılı yaparız?’, onun hesabını yapmamız gereken bir dönem.” dedi.

Salı günü dünyada örneği olmayan bir etkinlik yaptıklarına dikkati çeken Tekin, şöyle devam etti:

“Cumhuriyete Doğru’ isimli bir tiyatro oyunumuz var. Senaryosunda doğrudan emeğimin olduğu, yaklaşık dört dört buçuk yıllık bir hazırlık süreci olan bir oyun… Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nda, 30 binin üzerinde izleyici, dünyada örneği yok. 30 bin kişi İstiklal Marşımızın kabul edildiği sahnede, İstiklal Marşımızın 10 kıtasını ayakta söyledi. Bu coşku, güzel bir coşku. Ayrıca bu yılla ilgili olarak biz bazı yeni uygulamalar başlattık. Güz yarıyılının sonunda bir hafta pilot uygulamayla başladık. Bu önümüzdeki haftayı yine aynı şekilde değerlendireceğiz. Yıl boyunca çocuklarımızın eğitim öğretim süreçlerinde aldıkları eğitim, edindikleri becerileri sergileyecekleri bir festival ortamı oluşturmak istiyoruz. Önümüzdeki hafta Türkiye’nin her tarafında okullarımızda, İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzde, Bakanlığımızda bu etkinlikler olacak. Çocuklarımızın tamamen okuldaki bilgilerinin beceriye dönüştüğü bir süreci hep beraber izleyeceğiz. Bu bizim için çok önemli.”

Bakan Tekin; sosyal etkinlikleri, değerlendirme prosedürünün içerisine aldıklarını ve bunu çok önemsediklerini belirterek, “Çocuklarımız bu türden etkinliklere katıldıkları zaman okul başarılarına da pozitif etki yapsın istiyoruz.” dedi. Bu tür programlarda, müfredatta karşılığı olsun diye kazanım mantığından beceri temelli bir eğitim öğretim mantığına geçilen yeni bir usulle eğitim öğretim sürecini yönetecekleri bir dönemi başlattıklarını anlatan Tekin, “Önümüzdeki 2024-2025 eğitim ve öğretim yılından itibaren beceri temelli, çocuklarımızın dünyada muadillerinin aldığı eğitimlerin aynısını alabilecekleri, aynı bilgileri, becerileri edinecekleri, edindikleri becerileri dışarıda, sosyal hayatta, gündelik hayatta kullanabilecekleri yepyeni bir müfredatı hayata geçirmiş olduk.” diye konuştu.

“İnşallah Alper Gezeravcıların sayısı artar”

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”nin aslında konuşulan tüm süreci içine alan bir mantıkla hazırlandığını vurgulayan Tekin, şunları kaydetti: “İnşallah ülkemiz, çocuklarımız ve geleceğimiz için hayırlı olur, Alper Gezeravcıların sayısı artar. Benzer şekilde yaptığımız kalkınma hamlelerinde dünyada örnek gösterilecek bilim insanlarının aramızdan yetişmesini, dünyada herkese örnek gösterilebilecek sosyal bilimcilerin, fen bilimcilerin çocuklarımızdan çıkmasını, entelektüellerin, yazarların, akademisyenlerin çıkmasını istiyoruz. Bu gerekçelerden hareketle başladı süreç, nihayete erdirdik. İnşallah, önümüzdeki eğitim öğretim yılı çocuklarımız için, eğitim için daha güzel, daha başarılı bir eğitim öğretim yılı olur. Çok kapsamlı bir müfredat değişikliği olduğu için, her kademenin ilk sınıfı, okul öncesi, 1, 5 ve 9. sınıflarda önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren, yani eylül ayından itibaren bahsettiğim kademe başlangıçlarında uygulanmaya başlayacak inşallah.”

Çocukların araştırma, yazma ve üretme becerilerini geliştirmek, yerli ve millî şuurla ülke menfaatlerini ön planda tutan uzay bilimi meraklılarının yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmaya, ülke genelindeki 18 bin okuldan 5, 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri katıldı.

Elemeleri geçerek finale kalan öğrencilerden Şeyda Sak, Mehmet Demir Dileyen, Melike Çavuş, Yaren Akdemir, Meryem Akçuru, Ali Aras Özdinçer ve Duru Beren Keser mansiyon ödülüne layık görüldü.

Yarışmada birinciliğe Ankara’dan Ahmet Yiğit Alpay layık görülürken, ikinci Ankara’dan Ahmet Fevzi Ören, üçüncü Sakarya’dan Işık Yıldırım oldu.

Öğrenciler ödüllerini Bakan Tekin, Vali Gül, Alper Gezeravcı ve Nuri Albayrak’ın elinden aldı.

Etkinliğe katılan çocuklara Albayrak Medya tarafından çeşitli ödüller ile Turkcell’den ücretsiz internet desteği verildi.

“Rafadan Tayfa” isimli çocuk eğlence grubunun da sahne aldığı etkinlikte, çocuklar kurulan standlarda oyunlar oynadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.