enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
09:05 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur…
09:05 Ankilozan Spondilit hastalığında ortalama tanı süresi 5 ila 8 yıl arasında gecikebiliyor…
08:56 Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağıyla mücadele kapsamında Diyarbakır’da kapsamlı bir denetim süreci başlattı…
08:38 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:27 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
08:22 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı”…
07:45 Mardin Telkârisi Turizmle Buluşuyor…
07:00 İnşaatı tamamlanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’nin açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak…
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Özer’den yüz yüze eğitim açıklaması

Bakan Özer’den yüz yüze eğitim açıklaması
07.02.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Okulları kapatmak çözüm değil, aynı kararlılıkla yüz yüze eğitim devam edecek.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Özer, okulları kapatmanın çözüm olmadığını söyleyerek, “Yüz yüze eğitim devam edecek” dedi.

Önlemleri üst düzeyde uygulayarak süreci yürüteceklerini anlatan Özer, en az iki doz aşı olmuş öğretmenlerin oranının yüzde 90 olduğunu açıkladı.

Okulları kapatmanın bir çözüm olmadığının görülmesi gerektiğini söyleyen Özer, “Tüm dünya, gelişmiş ülkeler, OECD ülkeleri, okullarını açık tutmak için çok ciddi çaba sarf ediyorlar. Türkiye olarak biz de birinci dönem bunu başardık ve inşallah ikinci dönem de başaracağız” dedi.

Hızlı antijen kiti

Milli Eğitim Bakanı Özer, Bursa’da geliştirilen COVID-19 hızlı antijen kitine ilişkin Sağlık Bakanlığı onay sürecinin devam ettiğini söyleyerek, “Neticelendiğinde hızlı antijen kitini okullarımızda çok daha gönül rahatlığıyla kullanma imkanı olacak, vakaların yayılımını hızlı bir şekilde okulda kontrol edebilme ile ilgili elimiz çok daha güçlü olacak. Umuyorum, Sağlık Bakanlığımız da gerekli destekleri vererek, ikinci dönem içerisinde hızlı antijen kitini kullanabilme imkanımız olur” dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu

Bakan Özer, sorular üzerine, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu da değerlendirdi.

Yasanın uygulanmasına yönelik yönetmelik çalışmasını tamamladıklarını belirten Özer, “Önümüzdeki haftadan itibaren eğitimle ilgili tüm paydaşların görüşünü alarak hazırlamış olduğumuz yönetmeliğe son şeklini vereceğiz” bilgisini paylaştı.

“Yeni bir mülakat sistemi mi geliyor?”

Kanun ile öğretmenlikte adaylık kaldırma sınavının yerine getirilen komisyonun “muğlak” bulunduğunun ve “Yeni bir mülakat sistemi mi geliyor?” sorusuna yol açtığının belirtilmesi üzerine Özer, şöyle konuştu:

“Bunu netleştirmekte fayda var. Adaylık kaldırma sınavı kaldırılıyor, adaylık için minimum bir yıl maksimum 2 yıllık bir süre öngörülüyor. Bundan sonraki öğretmen atamalarında öğretmenlerimiz, okullarına gidecekler ama hemen dersten sorumlu olmayacaklar, 240 saatlik bir mesleki gelişim, oryantasyonlarıyla ilgili eğitim alacaklar, sınıf içi, okul içi ve okul dışı uygulamaları tamamlayacaklar. Öngörülen süreci, bir sene içerisinde tamamladıklarında, değerlendirme komisyonundan geçecekler. Değerlendirme komisyonuna öğretmenlerimiz gitmeyecek, bir mülakat olmayacak, bir kanaat belirtme olmayacak. Yalnızca öğretmenimiz 240 saatlik eğitimi tamamlanmış mı, evrakların tamam olduğuna bakılacak ve tamamsa kadroya geçecek.”

“Öğretmenlerin birbirini rakip olarak göreceği bir mekanizma yok”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik ile ilgili de şu bilgileri verdi:

“Şu anda yaklaşık 500 bin öğretmenimiz 10 yılını tamamlamış ve uzman olabilme hakkına sahip. 2004’te yapılan düzenlemede, sayı konusunda kapasite sınırlaması vardı, şimdi böyle bir sınırlama yok, bu öğretmenlerin hepsi uzman öğretmen olabilecek. Dolayısıyla öğretmenin birbirini rakip olarak göreceği bir mekanizma değil, herkese açık bir mekanizma öngörülüyor.”

Bakan Özer, halihazırda eğitim sisteminin içinde 75 bin 669 uzman öğretmen, 88 başöğretmen bulunduğunu söyledi.

AdvertisementKanun ile özel okullardaki öğretmenlere de sertifika hakkı getiriliyor
Kanundaki özlük haklarına yönelik düzenlemelerle ilgili özel okul öğretmenlerinin durumunun ne olacağının sorulması üzerine Özer, “Kanun, uzman öğretmenlik, başöğretmenlik, kadrolu, sözleşmeli öğretmenlerimiz ile özel öğretim kurumlarındaki öğretmenlerimizin tamamını kapsıyor. Dolayısıyla tüm öğretmenlerimiz, özel öğretim kurumlarında da 10 yılını doldurmuş öğretmenlerimiz, Milli Eğitim Bakanlığının açtığı eğitimlere katılabilir, sınavlara girebilir ve sertifikasını alabilir. Ama ücret artışları sadece devlet okullarında yer alırlarsa yararlanır” diye konuştu.

Türkiye Özel Okullar Derneği’nin Antalya’daki eğitim sempozyumuna katıldığını hatırlatan Mahmut Özer, “Orada özel öğretim kurumlarındaki tüm yöneticilerinden istirhamım şu oldu, bu sertifikasyon tamamlandığında eğer öğretmen özel öğretim kurumunda kalmaya devam ederse, mutlaka özlük katlarında bir düzenleme yapın… İnşallah bu belirsizlikler ortadan kalktıkça sistemin çok daha iyi noktaya geleceğine inanıyorum” sözlerini kullandı.

“Öğretmen atamasına devam edeceğiz”

“2021 KPSS sonucu ile bu yıl yeni öğretmen ataması yapılacak mı?” sorusu üzerine Bakan Özer, “Olduğu zaman açıklayacağız. Mutlaka öğretmen atamaları yapılacak. İhtiyaç olması durumunda, ihtiyaçla ilgili mekanizmalar oluşturuldukça 2022 yılında da öğretmen atamasına devam edeceğiz” dedi.

LGS’de değişiklik var mı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi’nin kapsamında bir değişikliğin olup olmadığına ilişkin soruyu ise, “LGS’de hiç bir değişiklik olmayacak. Tarih de belli. Herhangi bir sürpriz yok, öğrencilerimiz rahat olsunlar.” şeklinde yanıtladı.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.