enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:11 “Mutlu Ailenin Formülü, Kendini Değiştirmektir”
17:34 4. MÜZEFEST Gençlik Festivali’nde Tarih, Sanat ve Gençlik Buluştu
10:31 Diaspora Seferberliği Konferansı veya Seçim Öncesi Propaganda Faaliyeti
09:23 Hollanda’nın Zirvesi’nde Bir Türk Hakem: Serdar Gözübüyük Avrupa’da Tarih Yazıyor
22:25 Mahkemece CHP Genel Başkanlığı görevine iade edilen Kılıçdaroğlu, “Partinin ahlaki değerlerini düzeltmemiz lazım”
22:06 Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak tutuklandı
21:54 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı soruşturmasında 13 şüpheliden 9’u tutuklandı…
21:38 “Türkiye Yüzyılında Yatırım ve Finans” kitabı yayımlandı
12:49 Bakan Göktaş, “Aile ve Gençlik Fonu kapsamında bu ay 5 bin 328 gence,1 milyar 228 milyon lira ödeme yapıldı”
11:50 FIFA Dünya Kupası’nda gol atan en yaşlı futbolcu ünvanı Roger Milla’nın elinde bulunuyor…
11:16 Trendyol 1. Lig’den Süper Lig’e yükselecek son takım belli oluyor
09:19 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency : Merkez Bankası Haberleri
08:56 Türk Mutfağı Haftası “Bir Sofrada Miras” Başlığıyla Kocaeli’nde Kutlandı
23:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli: “Türk siyasi hayatının asırlık çınarı olan CHP kurumsal kimliğini korumak herkes için esas olmalıdır”
22:00 Özel ve Kılıçdaroğlu telefonda görüştü
21:19 “Bir Sofrada Bursa Mutfağı” etkinliğinde, Bursa’nın saklı lezzetleri ortaya çıktı: İşte asırlık sırlar!
20:55 CANiK sporcuları Avrupa’da madalya mücadelesine çıkıyor
20:15 Sınava Sayılı Günler Kala Psikolog Gözde Ergin’den LGS Öncesi Psikolojik Dayanıklılık Uyarısı
18:35 Amsterdam’a Mavi Bir Yolculuk: Veyis Güngör’ün “Mavi Minibüs” Kitabı Önceki Akşam Tanıtıldı
12:45 İstanbul Bilgi Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı kararıyla resmen kapatıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Kurum’dan “Sındırgı” paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız

Bakan Kurum’dan “Sındırgı” paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız
24.02.2026
A+
A-

* Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından yapımına başlanan ve kaba inşaatları tamamlanan afet konutları ile hak sahibi vatandaşların görüntülerini paylaştı.

 İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

ANKARA, 24 ŞUBAT 2026 – Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 10 Ağustos ve 27 Ekim 2025 tarihlerinde meydana gelen ve her ikisi de 6,1 büyüklüğünde olan depremler, ilçe merkezi ile birlikte Gölcük, Osmanlar, Kertil ve Alacaatlı köylerinde çok sayıda yapıda ağır hasara yol açtı. Depremin hemen ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sındırgı’ya giderek depremzedelerle bir araya geldi. Vatandaşların taleplerini dinleyen Bakan Kurum, afet konutlarının 1 yıl içinde teslim edileceği sözünü verdi.

Sındırgı ve Bigadiç’te 974 bağımsız bölüm inşa ediliyor

Bakan Kurum’un talimatıyla depremde hasar gören evlerin yerine; Sındırgı ve Bigadiç ilçelerinde 385’i köy evi, 135’i TOKİ konutu, 11’i iş yeri olmak üzere 531 bağımsız bölümün temeli atıldı. Sındırgı ilçesinin Çavdaroğlu Mahallesi’nde sosyal konut projesi kapsamında inşa edilen 100 TOKİ konutu da yine depremde evleri hasar gören hak sahiplerine verilmesi kararlaştırıldı. Geçtiğimiz aralık ayında da yine Sındırgı’nın Çavdaroğlu Mahallesi’nde 338 afet konutu ve 5 iş yerinin daha ihalesi yapıldı. Böylece Sındırgı ve Bigadiç ilçelerinde 385’i köy evi, 16’sı işyeri olmak üzere toplam 974 bağımsız bölümün inşaatına başlandı.

Bakan Kurum'dan "Sındırgı" paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız

Bakan Kurum: Sındırgı’da ocaklar yeniden tütecek

Bakan Kurum, Sındırgı’da kaba inşaatları biten yeni evlerin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak “‘Yeni bir yuva, yeni bir hayat’ diyen Leyla kardeşimizin heyecanı, ‘Devlet bir baba’ diyen Cemal abimizin güveni… Hepsi bizim yol haritamız. Bir söz verdik, sözümüzü tutacağız. Sındırgı’da ocaklar yeniden tütecek, heraile sıcak yuvasına kavuşacak” mesajını verdi.

Fatma Kartal: Heyecanlandım, benim de böyle güzel bir evim olsa dedim

Görüntülerde yer alan hak sahiplerinden Fatma Kartal depremin neden olduğu yıkımı, “Arkama döndüm, bir baktım, ev dörde bölünmüş” sözleriyle anlattı. Yeni evlerinin inşaatlarını görünce çok mutlu olduğunu dile getiren Kartal, “Heyecanlandım; ah benim de böyle güzel bir evim olsa dedim. Gece gündüz Allah’ıma dua ediyorum; Rabbim sıcacık yuvalarımıza geri döndürmek nasip et diye… Tez ele geçecekler (yapacaklar) bizi de yuvamıza çabuk gönderecekler” dedi. Leyla Çelikten ise “Her şeyimiz tuzla buz oldu gitti. Sadece maddi değil, manevi destek de çok önemliydi. Yapılan konutları görünce o bizim için ümit. Örnek daire çok güzel olmuş. Yeni bir yuva, yeni bir ev, yeni bir hayat, yeni başlangıçlar” şeklinde konuştu. Leyla Çelikten’in kızı 6 yaşındaki kızı Ayşe de sevincini “Çok güzel burası, çok beğendim. Şuan Sındırgı ayağımın altında” sözleriyle dile getirdi.

Bakan Kurum'dan "Sındırgı" paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız

“Kime güveneceğiz? Tabiiki devlete güveneceğiz, devlet bir baba”

Zor zamanlarda devletin desteğinin en büyük güç olduğunu vurgulayan Cemal Gündoğan da “İnsanlar zor zamanında yukarı bakar. Kimse aşağıya bakmaz. Kime bakacak, kime el uzatacak? Devlet bir baba… Kime güveneceğiz? Tabii devlete güveneceğim. Devlet güçlü olacak ki halk da güçlü olsun. Halk da rahat olsun, huzurlu olsun. Biz her zaman devletin yanındayız” diye konuştu.

“İnsanın evi gibi olur mu?”

Fadime Kaplan ise inşaatların çok hızlı ilerlediğine dikkat çekti: Yapıyorlar çok şükür. Bak senesine varmadan bitecek inşallah. Bu kadar bittiğine göre bundan daha güzel olacak. Mutluyuz çok şükür. Bak ne güzel çelik evlere sahip olacağız. Bundan fazla mutluluk olur mu? İnsanın evi gibi olur mu?

Bakan Kurum'dan "Sındırgı" paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.