enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:51 Kocaeli’de Kira Paradoksu: Taşınmak dert, kalmak zulüm!
14:00 KPMG raporu: Otomotiv CEO’ları geleceğe diğer sektörlerden daha iyimser bakıyor
13:43 Mart kapıdan baktıracak: Hafta sonu kar geri dönüyor
13:09 Türkiye’de 1 Nisan itibarıyla 81 ilde kullanılmaya başlanacak 5G teknolojisi yeni bir dönemin kapılarını aralayacak.
12:46 Türkiye’nin enerji filosunda yer alan 7. nesil teknolojiye sahip Abdülhamid Han Sondaj Gemisi, Kocaeli açıklarında
12:23 ABD ve İsrail’in İran’a başlattığı savaşın ardından Asya’da günlük yaşamı durma noktasında: Karneyle yakıt dönemi
23:52 Yapay zeka savaşta da başrole geçiyor
23:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse bu Türkiye’ye diz çöktüremeyecek
22:04 Adalet Bakanı Gürlek, “Ana vatanın garantörlüğü kırmızı çizgimizdir”
21:27 İletişim Başkanlığının ev sahipliğinde düzenlenen, Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (STRATCOM) yarın başlıyor
11:07 İzmir, TEKNO 293 Dünya Şampiyonası için ev sahipliğine hazırlanıyor
09:53 Pick-Pong ile Hayata Dokunan Yolculuk Ankara’ya Taşınıyor
00:50 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:13 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:58 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Kurum, “553 milyon ağacın kesilmesini önledik”

Bakan Kurum, “553 milyon ağacın kesilmesini önledik”
18.12.2025
A+
A-

* Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin, dünyadaki 900 milyon insanın doğrudan kuraklık, sel ve yangınlar nedeniyle tehdit altında kaldığı gerçeğine karşı sorumluluk üstlenen bir ülke olduğunu açıkladı.

* İşte detayı!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Bakan Kurum, CHP'li milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla görüştü

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum

ANKARA (TBMM), 17 ARALIK 2025 – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin, dünyadaki 900 milyon insanın doğrudan kuraklık, sel ve yangınlar nedeniyle tehdit altında kaldığı gerçeğine karşı sorumluluk üstlenen bir ülke olduğunu vurguladı.

Bakan Kurum, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefine ulaşma yolunda artık çok daha güçlü olduklarını, bu güçle, iklim kriziyle mücadele ve uyum politikalarını kararlılıkla hayata geçiren bir Türkiye’nin varlığının, tüm insanlık alemine umut olduğunun altını çizdi.

Dünyanın en önemli iklim zirvesi COP31’in gelecek yıl Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da gerçekleştirileceğini hatırlatan Kurum, COP31 Başkanlığının, bir sonuç değil, yeni bir başlangıç olduğunu, bu başlangıcı hep beraber daha güçlü kılacaklarına inandığını belirtti.

İklim krizi nedeniyle meteorolojik etkilerin şiddetinin hızla arttığına dikkati çeken Kurum, bu alanda önleyici tedbirleri artırmak için Otomatik Gözlem İstasyonu sayısını 2 bin 59’a çıkararak afetlerin etkilerini azalttıklarını söyledi.

“553 milyon ağacın kesilmesini önledik”

İklim değişikliğine karşı yürüttükleri en önemli projelerden birinin de Sıfır Atık Projesi olduğunu ifade eden Kurum, projenin, artık sadece Türkiye’nin değil, dünyanın uygulamaya başladığı bir çevre politikası haline geldiğini vurguladı. Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlayan Sıfır Atık seferberliği ile 256 milyar lirayı ekonomiye geri kazandırdıklarını, 553 milyon ağacın kesilmesini önlediklerini kaydetti.

“Site Yönetim Yasası’yla, haksız aidat artışlarının önüne geçmeyi hedefliyoruz”

Bakan Kurum, bugüne kadar 543 millet bahçesinin ardından en son 1 milyon 215 bin metrekare büyüklüğünde Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ni hizmete açtıklarını anımsattı. Kurum, “O gün sözde çevreciler eleştiriyordu, ‘oraya bina dikeceksiniz, orayı ranta açacaksınız’ dediler. Ama biz onlara rağmen milletimize, gençlerimize, çocuklarımıza armağan ettik.” dedi.

Geçmişten bu yana milletin beklentilerine cevap veren kıymetli adımlara TBMM ile bir yenisini daha ekleyeceklerini bildiren Kurum, şöyle konuştu:

“Milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren Site Yönetim Yasası’yla, haksız aidat artışlarının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda site yönetimleri, enflasyon oranı üzerinde artış istemeyecek. Site yönetimlerine denetimlerimizi yapacağız. Şirketler yılda en az bir kez denetlenecek. Yine site sakinlerinin şikayeti doğrultusunda da denetim yapılabilecek.”

Sığınaklara ilişkin yönetmeliği günün şartlarına uygun hale getirdiklerini hatırlatan Kurum, mevcut sığınakların standartlarını kontrol edeceklerini, millete bahçeleri ve metro gibi alanları sığınak hizmeti verecek şekilde düzenleyeceklerini, yeni sığınakların yapılmasını sağlayacaklarını söyledi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile tescil harici alanların tesciline yönelik envanter çalışmalarını 2026’da tamamlayacaklarını belirten Kurum, “Şimdi 2B arsalarımız için 5 milyon vatandaşımızın heyecanla beklediği, çok özel bir adım daha atıyoruz. 81 ilimizde, 2B alanlarının mülkiyet haklarını belirliyor ve kardeşlerimize tapularını kazandırıyoruz.” dedi. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.