enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:19 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
06:14 TÜRKİYE-AZERBAYCAN kardeşliği ve dostluğu ebedidir
00:58 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
00:57 AB’den İran’a yeni yaptırım sinyali
00:56 Türk ve müslümanlara saldıran Lale Gül’ü yazdım, Lahey Büyükelçiliğimiz devam etti
00:45 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
00:45 ABD’nin Grönland’ı alması NATO’nun sonu olur
00:28 İranlı Gazeteci Azar MAHDAVAN: Trump, İran’a karşı Amerikan ordusunun seçeneklerini değerlendiriyor
00:22 Bazı erkeklerin daha çekici bulunmasının ardındaki ‘basit’ özellik ortaya çıkarıldı
00:16 Eski Fransa Başbakanı: İran’a dış müdahale durumu daha da kötüleştirir
00:16 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:14 Hamas: Yeni Filistin komitesi göreve başlayınca Gazze yönetimini feshedeceğiz
00:11 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Suriye Kürtleri, Suriye’nin eşit ve ayrılmaz parçasıdır”
00:00 Van Büyükşehir Belediyesi soğuk günlerde yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için doğaya yem bıraktı…
20:10 Halep krizi tamamen bitti mi? Suriye’yi şimdi ne bekliyor?
17:52 Bakan Fidan, Gazze barış planının ikinci aşamasına ilişkin toplantıya katıldı
09:00 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor!
08:39 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
06:51 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:53 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Koca: İzmir’de bir ay öncesine göre yüzde 42 artışa şahit olduk

Bakan Koca: İzmir’de bir ay öncesine göre yüzde 42 artışa şahit olduk
19.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İzmir’de bir ay öncesine göre yüzde 42 artışa şahit olduk” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir Valiliğinde koronavirüs salgınıyla mücadelede son duruma ilişkin açıklama yaptı.

Koronavirüste tekrar bir şiddetlenme görüldüğünü ve ülke genelinde hasta sayılarının artışa geçtiğini belirten Bakan Koca, “İzmir’de bir ay öncesine göre yüzde 42 oranında vaka artışına şahit olduk. Bu artışın hızlı ve etkili müdahalelerle kontrol altına alındığını ve son bir haftada oranın yüzde 10’lara kadar gerilediğini söylemek istiyorum. Bir hafta on gün sonra daha stabil döneme, daha sonra da düşüşe geçmesini bekliyoruz. Bizleri sevindiren diğer bir gösterge, son dönemde İzmir’de zatürre oranı yüzde 40 düştü.” diye konuştu.

“Türkiye, dünyada filyasyonu en iyi yapan ülke”

İzmir’de 445 filyasyon ekibinin sahada çalıştığını söyleyen Koca, “Türkiye genelinde temaslıların taraması yani filyasyon, ortalama 15 saat içinde yapılıyor. İzmir’de ise bu şu an 19 saat. Bunu önce Türkiye ortalamasına daha sonra 12 saate çekmeyi hedefliyoruz. Türkiye, dünyada filyasyonu yani temaslı takibini en iyi yapan ülkelerden biri hatta tek ülke olduğunu da söyleyebiliriz. Bu gücümüzü İzmir’de de yoğun şekilde sahaya sürdük” dedi.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Koca konuşmasını şöyle tamamladı:

“Hastaların ortalama yaşındaki yükseliş ağır hastaların ve vefatların artışına sebep oluyor. Unutulan tedbirler hepimize acı yaşatıyor. Temizlik, maske ve mesafeden taviz veren her ilimizde bu tabloları görüyoruz. İzmir başta olmak üzere bölgeki tüm hemşehrilerimi bir kez daha tedbirlere sıkı sıkıya sarılmaya davet ediyorum.

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.