enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Çin’deki temasları kapsamında yarın Şanghay’da
22:44 23 yılda Gümüşhane’deki KOBİ’lere 578 milyon lira destek verildi
22:20
22:10 CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde gerçekleşen olaylarla alakalı sosyal medyada provokatif paylaşımlar yapan 24 sosyal medya kullanıcısından 3’ü tutuklandı.
21:59 Dışişleri Bakanlığı: Alçakça saldırı karşısında Katar’ın yanındayız
21:53 Burhanettin Duran: TRT’nin duayen spikerlerinden Özel’e Allah’tan rahmet diliyorum
21:43 TRT’nin duayen spikerlerinden Gülden Özel hayatını kaybetti
21:29 Fenerbahçe, Profesyonel Futbol A Takımı’nın teknik direktörlük görevine 39 yaşındaki Domenico Tedesco’nun getirildi
21:21 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail’in Katar’da Hamas müzakere heyetine düzenlediği saldırıya, “barbarca terör eylemidir”dedi.
21:04 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçında Polonya’yı 91-77 yenen 12 dev adam, yarı finale yükseldi.
17:10 Teşkilat oyuncuları içerisinde çok önemli oyuncular yer alıyor. 6. sezonu ile yeni kadrosuyla izleyicilerinin karşısına çıkacak Teşkilat dizisi oyuncuları ve dizinin tüm detayları içeriğimizde!
09:49 Medeni dünyada liderler nasıl eleştiriliyor, nasıl, övülüyor?
07:59 İletişim Başkanı Duran “Filenin Sultanları”nı kutladı
07:57 Moskova: Türkiye, Rus bakır ithalatını yüzde166 artırdı
07:49 Gönül Dağı oyuncuları; erkek ve kadın oyuncular, 6. sezon tüm oyuncular, yeni katılan oyuncular…
07:29 A Milli Kadın Voleybol Takımımız, dünya ikincisi Filenin Sultanları’ndan notlar!
07:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden haberler: Seymen Battı-Çıktı Büyükşehir’le pırıl pırıl
07:22 Kastamonu’da gençler, sosyal medya ve internet bağımlılığından uzaklaştırılıyor…
07:18 İktidar, ekonominin 3 yıllık yol haritası olarak görülen Orta Vadeli Program’ı Resmi Gazete’de yayınladı.
07:14 CHP İstanbul İl Başkanlığı ve öne çıkan gelişmeler…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Işıkhan, “Türkiye’yi, dünyanın en önemli üretim üslerinden birisi haline getirmekte kararlıyız”

Bakan Işıkhan, “Türkiye’yi, dünyanın en önemli üretim üslerinden birisi haline getirmekte kararlıyız”
27.10.2024
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, MESS’in 51. Olağan Genel Kurulu sonrası TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan Gazeteci* Mustafa SALMAN’a değerlendirmelerde bulundu.  

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, son Vedat Işıkhan: 408 bin 139 kadın işe yerleştirildi - Afyonşehir Gazetesidönemde çalışma hayatına getirdiği dinamizm ile MESS’in; ülkesi, sanayisi, emekçisi için gece gündüz demeden çalışan örnek bir organizasyon haline geldiğine değinerek, şöyle devam etti:

“Bünyesinde, Teknoloji Merkeziyle, burs verdiği çocuklarımızla ve yeni nesil eğitimlerle çalışanlarımızı geliştirken; aynı zamanda ülkemizin beşeri sermayesini de güçlendiren özelliğiyle birçok sivil toplum kuruluşuna örnek oluyor. Sadece rapor yayımlayan bir sendika rolünden öte; ülkemizin ve milletimizin sıkıntılarına fiilen çözümler üreten ve işbirliğine açık yaklaşımıyla dikkat çeken MESS’in ülkemizde istihdamın korunmasına destek sağlayacak önerileri bizler için her zaman çok kıymetli oldu.”

Ekonomik kalkınma için üretimin kendisi kadar; adil bir paylaşım, müreffeh bir çalışma hayatı, sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı ile nitelikli işgücünün hayati öneme sahip olduğunun altını çizen Bakan Işıkhan, “Adaletin tam manasıyla tesis edildiği, sağlıklı işleyen bir çalışma ortamı oluşturmak, gerek sanayimizin geleceği, gerekse mevcut işgücü potansiyelimizin geleceği için bir tercih değil adeta bir zorunluluktur. Bu sebeple, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak, iş gücünü desteklemek, çalışma barışını korumak ve iş dünyasında güveni, verimliliği ve refahı artırmanın gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

Işıkhan, 23 yıl önce; Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde,  ekonomik tam bağımsızlığını yeniden kazanmak üzere, tarihe yeni bir sayfa açtığına vurgu yaparak, “Kararlı duruşunuz ve milletimizin gelecek azmine olan inancınız sayesinde,  dışarıdan medet ummayı bırakarak, sahip olduğumuz öz kaynaklara yönelme imkânı bulmuştur. Bugün de aynı şuurla, teknoloji odaklı, yerli ve milli sanayi hamlemizi kendi köklerimizden ve kendi tarihimizden aldığımız ilhamla gerçekleştirmeye devam ediyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.

Bakanlık olarak bugüne kadar, çalışma hayatında sayısız reformu hayata geçirmiş olsalar da gelinen noktayı yeterli görmediklerini belirten Bakan Işıkhan, “Daha fazla çalışmanın, daha fazla üretmenin ve bu üretimden doğan refahı daha geniş kitlelere yaymanın gerekli olduğuna inanıyoruz” dedi.

“Yeni Nesil Çalışma Modellerini Ve Yeni Teknolojileri, Çalışma Hayatına Entegre Ederek, Türkiye’nin Bu Alanda Bir Oyun Kurucu Olmasını Hedefliyoruz”

Işıkhan, günümüzde yapay zeka, dijitalleşme, robotik teknolojilerin iş dünyasında büyük bir dönüşümü başlattığının yadsınamayacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Yeni nesil çalışma modellerini ve yeni teknolojileri, çalışma hayatına entegre ederek, Türkiye’nin bu alanda bir oyuncu değil oyun kurucu olmasını hedefliyoruz. Temelinde yine insana hizmetin olduğu bu dönüşüm sürecinde, özellikle işçi işveren ilişkilerinin, bu yeni düzene uyumu için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Bizim endüstriyel ilişkilere temel bakış açımızda; işçileri ve işverenleri ‘sosyal taraf’  olarak değil ‘sosyal ortak’ olarak görüyoruz. Çalışma hayatında çatışmacı bir anlayışı değil uzlaşmacı bir anlayışı benimsiyoruz. Bu çerçevede devlet, emek ve sermayenin dayanışmasıyla geleceği inşa ediyoruz. Sanayicimizin, yatırımcımızın ve işçilerimizin ortaya koyduğu büyük emek ve devletimizin sağladığı desteklerle; Türkiye’yi, dünyanın en önemli üretim üslerinden birisi haline getirmekte kararlıyız.”

Bakan Işıkhan, Türkiye Yüzyılı vizyonunu ortaya koyarken verilen, “yatırım-istihdam-üretim ekseninde büyük ve güçlü Türkiye”  sözüne sadakatle, başta sanayi sektörü olmak üzere; tüm sektörlerin katkılarıyla çalışmaya, üretmeye devam edeceklerini ifade etti.

TÜKENMEZ ARAMIZDA - Flaş Kocaeli Gazetesi

Gazeteci* Mustafa SALMAN, TÜHA Haber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.