enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:55 Ev ve mutfak eşyaları sektörünün uluslararası “Tasarım, Teknoloji ve Ticaret” buluşmasına sayılı günler kaldı.
07:51 Macaristan’ın Fahri Konsolosu Osman Şahbaz’dan, İstanbul Fatih Belediyesi’nden Macaristan’a “Kardeş Şehir” Mektubu!
07:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Kadınların gücüyle yükselen bir Türkiye var”
07:48 Innosa’nın Coğrafi Bilgi Sistemleri ile mekânsal veriler akıllı kararlara dönüşüyor
07:44 Kartalkaya faciasıyla ilgili 3 bürokrata soruşturma izni
07:43 TED Ankara Koleji Öğrencilerinden Madalya Rekoru: Uluslararası Stem Olimpiyatlarından 30 madalya ile döndüler
07:40 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “Bu düzeni değiştirmek boynumuzun borcudur!”
07:36 Gazeteci Özlem Bay’ın ‘Haber Ajandası’ndan: Bir Tabloya sığan asırlık bir yolculuk
07:32 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmasında, Tunç Soyer ve 64 şüpheli için 45 yıla kadar hapis istendi
07:32 TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail’in hukuk tanımaz saldırılarını nefretle kınıyoruz
07:26 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO), Hayata Dokunan Eğitim: İlk Yardım Sertifikaları Verildi
07:26 Türkiye’nin enerji filosuna yeni katılan 2 derin deniz sondaj gemisinin ilkinin ocakta, diğeri şubatta göreve hazır olacak
07:19 Gıda ve tarımda inovasyona kadın eli değiyor
07:17 Sessiz çatlama: Yeni nesil tükenmişlik ve 438 milyar dolarlık sessizlik
07:14 “Beyin Sinyallerini Anlamak Kişiye Özel Eğitim Çözümlerinin Kapısını Aralıyor”
07:05 FETÖ’nün güncel finansörü  HAKMAR Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Doruk tutuklandı
00:50 İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında, haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 15’i yakalandı.
23:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Peygamber ocağımıza 9 yeni cami kazandırdık
23:04 Erdoğan: Bölgemizin üzerine barış güneşinin doğmasına kimse engel olamayacak
22:56 Sıcaklıklar 6-12 derece daha artacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Işıkhan: Belediyelerin prim borçlarının tahsili için gereken adımları atacağız

Bakan Işıkhan: Belediyelerin prim borçlarının tahsili için gereken adımları atacağız
25.07.2024
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Yerel seçimlerden önce özellikle CHP’li belediyelerin prim borçlarının had safhaya ulaştığını verilerle açıklamış ve tüm belediyelere prim borçlarının ödenmesi yönünde çağrı yapmıştık. Prim borçlarının tahsili için gereken tüm adımları atmaya kararlıyız” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

En borçlu 5 belediyenin tamamı CHP'li"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, belediyelerin prim borçlarının had safhaya ulaştığını ve borçların tahsili için gereken tüm adımların atılacağını bildirdi.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

Sosyal Güvenlik kapsamında 16 milyon emeklimizin aylıklarını, 85 milyon vatandaşımızın sağlık, tedavi ve ilaç harcamalarını karşılarken en önemli gelir kaynağımız sigorta primleridir. Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliği için istihdamı artırmak, kayıtdışı istihdamla mücadele etmek ve prim borçlarını tahsil etmek durumundayız. Bu noktada çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

Yerel seçimlerden önce özellikle CHP’li belediyelerin prim borçlarının had safhaya ulaştığını verilerle açıklamış ve tüm belediyelere prim borçlarının ödenmesi yönünde çağrı yapmıştık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği doğrultuda belediyelerden prim borçlarının tahsili için gereken tüm adımları atmaya kararlıyız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.