enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:56 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Deprem Bölgesi Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu…
00:45 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:31 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:17 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Ersoy: Mayıs sonuna kadar tüm turizm çalışanları aşılanacak

Bakan Ersoy: Mayıs sonuna kadar tüm turizm çalışanları aşılanacak
27.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 10 binin üzerinde işletmenin güvenli turizm sertifikası aldığını belirterek, “Türkiye genelinde turizm çalışanlarının hepsini aşılıyoruz. Mayıs sonuna kadar personel aşılanmış olacak” dedi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı İHA’nın haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’nın turizm bölgesi Belek’te bir otelde düzenlenen Türkiye-Ukrayna Turist Hakları ve Turizm Güvenliği Alt Çalışma Grubu Toplantısında konuştu.

Bakan Ersoy toplantı öncesinde Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanı Oleksandr Tkachenko ile basın açıklaması yaptı.

“Ukrayna, turizm alanında da önemli bir stratejik partner”

Bakan Ersoy, “Ukrayna ile İkili ilişkilerimize çok önem veriyoruz. Ukrayna ile uzun yıllardır süre gelen dostluğumuz son dönemde daha da kuvvetlendi. Ukrayna her alanda olduğu gibi bizim turizm alanında da önemli bir stratejik partnerimiz. Mart 2017’de imzalanan vize muafiyeti anlaşması kapsamında 2 ülke arasında pasaportsuz, karşılıklı seyahat imkanlarının oluşması ülkelerimiz arasındaki bağı daha da güçlendirmektedir” dedi.

Fotoğraf: İHA

[Fotoğraf: İHA]

“Misafirlerimizi risklerden en uzak tutacak bir turizm sertifikasyon sistemi kurduk”

Ukrayna’ya salgın döneminde turizm alanında verdiği desteklerden ötürü teşekkür eden Bakan Ersoy, “Ukraynalı misafirlerimiz ülkemizde kaldıkları süre zarfında etkileyici bir deneyim sunabilmek için tüm kurumlarımız ile ortak çalışma yürütüyoruz. Misafirlerimizi risklerden en uzak tutacak bir turizm sertifikasyon sistemi kurduk. Amacımız iki ülke vatandaşlarının tarihsel ve kültürel olarak birbirini tanımasıdır. Karşılıklı olarak turizmi geliştirme ajanslarının karşılıklı olarak bundan sonra daha yakın çalışacağını müjdesini vermek istiyorum. Türkiye ve Ukrayna halkı birbirini tanıdıkça daha da bir yakınlık duymaktadır. Ülkemize yerleşen pek çok Ukrayna dostlarımızı canı gönülden kucak açmaktayız” dedi.

“Mayıs sonuna kadar turizm çalışanları aşılanmış olacak”

Perşembe akşamından itibaren uygulanacak olan tam kapanma sürecinden de bahseden Bakan Ersoy şöyle konuştu:

“Perşembe akşamından itibaren uygulanacak kısıtlamalar turistleri kapsamayacak.Müze ve ören yerlerimiz onlar için açık olacak. Türkiye’de turist olmak avantajlı oluyor. Otellerimiz içerisinde Güvenli Turizm Sertifikasyonları var. Bu sene kriterleri 152’ye çıkardık. Daha fazla kural koyduk. Otellerin tamamı denetleniyor. Ayda en az 4 kere otellerimiz denetleniyor. 3 tanesi haber verilmeden denetleniyor. Türkiye genelinde turizm çalışanlarının hepsini aşılıyoruz. Mayıs sonuna kadar personel aşılanmış olacak. Geçen yıla oranla Türkiye turizm hizmetleri çok daha kontrollü ve daha sağlıklı olarak hizmet sunacak. Türkiye’ye tatile gelip ülkesine dönen turistlerde COVID bulunma ihtimali çok çok düşük çıktı. 10 binlerle ifade edilecek şekilde düşük çıktı. 10 bin üzerinde işletmenin Güvenli Turizm Sertifikasyonuna dahil oldu.”

Fotoğraf: İHA

[Fotoğraf: İHA]

“Turizm işbirliğinin gelişmesi için tedbirleri indirebiliriz”

Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanı Oleksandr Tkachenko ise açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Türkiye ile aramızda sıcaklık hissediyorum. Turizm işbirliğinin gelişmesi için belki gerçekleşen tedbirleri indirebiliriz turistler daha akıcı bir şekilde gelebilecekler. Gerçekten burada sertifikalı otelleri de gördük. Çok memnun oldum. Özellikle Antalya’da turistlerimizi etkileyebilecek birçok tarihi eser var. Ukrayna dilinde rehberlerin olması yararlı, yeni Ukrayna Türkiye seferleri artırılacak. Bundan da memnunum.”

Toplantı sonrası iki ülke ortak niyet beyanı imzalanarak çeşitli hediyeler verildi.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.