enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Ersoy: Almanya seyahat uyarısını kısa sürede kaldırabilir

Bakan Ersoy: Almanya seyahat uyarısını kısa sürede kaldırabilir
05.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Almanya ziyaretine ilişkin görüşmelerin olumlu geçtiğini belirterek, “Tatil bölgelerindeki verilerimizi memnuniyetle karşıladılar. Bu ay içinde seyahat uyarılarının da yeniden düzenleneceğini düşünüyorum.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dün günübirlik gerçekleştirdikleri Almanya ziyaretini TRT Haber’e değerlendirdi.

Bakan Ersoy, özellikle Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesinin detayları ve verilerinin tekrar gözden geçirildiğini, 1 Haziran’daki normalleşme sürecinden bugüne kadar olan bölge bazında olan vaka gelişimleri, tedavi ve ölümler ile ilgili detaylı raporların sunulduğunu belirtti.

‘Disiplinli şekilde kurallara uyarsak sağlamış olduğumuz başarı da tescillenir’

Ersoy, görüşmelerin çok pozitif geçtiğini belirterek şunları kaydetti:

“Bizim turizm bölgeleri ile ilgili vaka sayılarının çok iyi durumda olan verilerimizi hepsi memnuniyetle karşıladılar. Bu bağlamda ben tekrar gözden geçirileceğini ve olumlu gelişmeler olacağını umuyorum.Zaten toplam vaka sayısı da gün geçtikçe düzeliyor. İnşallah vakada 900’lü rakamları gördüğümüzde zaten düzelmenin hızlandığını görmüş olacağız. Toplum olarak biz disiplinli şekilde kurallara uymaya devam edersek, uymayanları da uyarırsak bugüne kadar sağlamış olduğumuz başarının da tescillenmesini de sağlamış oluruz. Avrupa tarafından da seyahat yasaklarının gözden geçirileceğini düşünüyorum.”

“Bu ay içinde önemli gelişmeler olabilir”

Şuanda Almanya’dan gelenler olduğunu ancak seyahat uyarısının devam ettiğini söyleyen Ersoy, “Dünkü gerçekleştirdiğimiz toplantıdan sonra değerlendirme yapacaklar. Günlük olarak bizim verilerimizi de, gelişmeleri de özellikle tatil bölgelerindeki verilerimizi memnuniyetle karşıladılar. Ben bu ay içinde önemli gelişmelerin olacağını ve seyahat uyarılarının da yeniden düzenleneceğini düşünüyorum.

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.