enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Çavuşoğlu, Ukrayna’dan tahliye edilen Türk vatandaşlarıyla görüştü

Bakan Çavuşoğlu, Ukrayna’dan tahliye edilen Türk vatandaşlarıyla görüştü
27.02.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna’nın Odessa şehrinden tahliye edilerek Romanya İshakça sınırına geçen Türk vatandaşlarıyla görüntülü görüşme yaptı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Bakan Çavuşoğlu, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonrası, Ukrayna’nın Odessa şehrinden tahliye edilerek Romanya İshakça sınırına geçen Türk vatandaşlarıyla, Türkiye’nin Köstence Başkonsolosu Emre Yurdakul vasıtasıyla görüntülü görüştü.

Ukrayna’dan Romanya’ya tahliye edilen vatandaşlar, Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye gelecek. Her sınır kapısında Türk büyükelçilik personeli tarafından karşılanan Türk vatandaşlarına, elçilik personeli diğer sınır kapısına kadar mihmandarlık yapıyor.

“Tüm devlet olarak teyakkuz halindeyiz”

Bakan Çavuşoğlu, öğrencilerle görüşmesinde şunları kaydetti;

“Vizesiz ve aşı kartı sormaksızın,PCR testi istemeksizin sizi sınırdan geçirecekler. Sınırda yoğunluk olduğu için zorluklar olabiliyor. Fakat yol üzerinde Bulgaristan ile de konuştuk. Sorunsuz geleceksiniz. İçişleri Bakanımız Süleyman bey de özellikle sınırdaki kapıdaki polis arkadaşlarımıza talimat verdi. Biraz önce bazı kardeşlerimiz çok kısa süre içinde kapıdan girdiler Türkiye’ye. İçişleri Bakanımız takip ediyor. Cumhurbaşkanımız da saat saat soruyor bilgi alıyor sizlerin durumu ile ilgili.

Tüm devlet olarak teyakkuz halindeyiz. Biraz önce Ruslarla, Ukraynalılarla görüştük tekrar. Özellikle çatışma bölgelerinden sorun olmadan tüm vatandaşlarımızı getirmek için seferberlik ilan ettik. Maalesef havadan ve denizden şu an mümkün görünmüyor. Zaporijya diye bir yer var. Orada biraz çatışmalar yoğunmuş. Oradaki vatandaşlarımızdan evlerinden ayrılmamalarını istedik. İnşallah geri kalanları da getireceğiz.

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.