enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:29 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:06 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
00:01 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Çavuşoğlu, 4’üncü Asya-Avrupa Siyasi Forumu’na katıldı

Bakan Çavuşoğlu, 4’üncü Asya-Avrupa Siyasi Forumu’na katıldı
11.06.2022
A+
A-

PRAG – TÜHA HABER / Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çekya’da 4’üncü Asya-Avrupa Siyasi Forumu’nun galasına katıldı. Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye’nin mevcut küresel sınamalara bakışını ve girişimci dış politikamızı anlattık” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenen 4’üncü Asya-Avrupa Siyasi Forumu’nun gala yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen ve Çavuşoğlu’nun da konuşma yaptığı forum, basına kapalı gerçekleştirildi.

Bakan Çavuşoğlu, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Prag’daki Asya-Avrupa Siyasi Forumu etkinliğinde, Türkiye’nin mevcut küresel sınamalara bakışını ve girişimci dış politikamızı anlattık sözlerini kullandı.

TRT_Francais_680*100 banner

“Ticaret hacmimizi 5 milyar dolara çıkaracağız”

Bakan Çavuşoğlu, Prag’da Türk vatandaşları ve iş insanları ile de buluştu.

Türkiye’nin Prag Büyükelçiliği rezidansında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Çavuşoğlu, Türkiye ve Çekya arasındaki ticari ilişkilere de değindi:

Ticaretimizi 4 milyar 400 milyon dolara çıkarmamız, gelecek hedeflerimizi yükseltmemize sebep oldu. Bu sene 5 milyar doları yakalayacağız, birkaç sene sonra 10 milyar dolara doğru gideceğiz.

Gonul Dagı_680*100 banner

Marketa Pekarova ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çekya Temsilciler Meclisi Başkanı Marketa Pekarova ile de bir araya geldi. Görüşmede, parlamentolar arası ilişkilerin geliştirilmesi, Ukrayna’daki son gelişmeler ve NATO genişlemesi ele alındı.

Çekya’nın Lidove Noviny gazetesinde Türkiye-Çekya ilişkilerini değerlendiren bir makale kaleme alan Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine değindi.

Çekya’nın 1 Temmuz’da AB Dönem Başkanlığı’nı devralacak olmasına da değinen Çavuşoğlu, Çekya’nın yaklaşmakta olan AB Dönem Başkanlığı’nın Türkiye’nin AB üyelik sürecini ilerletmesine yardımcı olacağına eminim sözlerini kullandı.

Çavuşoğlu, bugün de Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky ile görüşecek.

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.