enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:19 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:39 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:37 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:33 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:30 Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
00:10 Bakan Tunç: “Hedefimiz umudu onaran, hatayı düzelten, insan onurunu merkeze alan bir yaklaşımı hakim kılmaktır”
00:04 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:34 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
00:32 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:31 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:26 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:19 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:19 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:19 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Akar’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı

Bakan Akar’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı
10.11.2022
A+
A-

Milli Savunma Bakanı Akar, “Büyük bir askeri deha olmasının yanı sıra hayata geçirdiği yeniliklerle devlet ve toplum hayatımızı şekillendiren Atatürk, tüm bu yönleriyle ve icraatlarıyla Türk tarihine damga vururken, çağının ötesindeki ilke ve fikirleriyle de dünya tarihinin önemli lider ve devlet adamlarından biri olmuştur” sözlerini kullandı.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 84’üncü yılında şükran ve minnetle yad eden Akar, Atatürk’ün asil milletin varlığına ve devletin bağımsızlığına kast edilmek istenen hassas bir dönemde büyük bir sorumluluk alarak, Milli Mücadele’nin liderliğini üstlendiğini belirtti.

Atatürk’ün bu süreçteki en büyük güvencesinin, milli ve manevi değerlerine tutkun, hürriyet ve istiklaline aşık asil Türk milleti olduğunu ifade eden Akar, Atatürk’ü bir kurtarıcı olarak gören asil milletin, onun Başkomutanlığında, her türlü yokluğa rağmen Milli Mücadele’yi zaferle sonuçlandırdığını vurguladı.

“Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerlemeye devam ediyoruz”

Bakan Akar, mesajında şu sözlere yer verdi:

Büyük bir askeri deha olmasının yanı sıra hayata geçirdiği yeniliklerle devlet ve toplum hayatımızı şekillendiren Atatürk, tüm bu yönleriyle ve icraatlarıyla Türk tarihine damga vururken, çağının ötesindeki ilke ve fikirleriyle de dünya tarihinin önemli lider ve devlet adamlarından biri olmuştur. Bizler de bugün, Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerlemeye devam ediyor, onun mirasını geleceğe güvenle taşımak, ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Cumhuriyetimiz kurulduktan sonraki süreçte, en yoğun, en kapsamlı ve en etkin faaliyetleri icra ettiğimiz bu dönemde, bir yandan hudutlarımızı koruyup yurt içi ve sınır ötesinde başta FETÖ, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadele ederken diğer yandan da denizlerimizdeki ve semalarımızdaki hak ve menfaatlerimizi azim ve kararlılıkla korumaktayız. Aynı zamanda başta KKTC, Azerbaycan ve Libya olmak üzere dost, kardeş ve müttefiklerimizin haklı davasına destek olmanın yanı sıra NATO, AB, BM, AGİT ve ikili anlaşmalar kapsamında Katar’da, Somali’de, Kosova’da, Bosna Hersek’te ve daha birçok coğrafyada başarıyla görev yaparak bölge ve dünya barışına da katkı sağlamaktayız.

Bakan Akar, bugün bölgesinde etkin, dünyada seçkin bir güç haline gelen Türkiye Cumhuriyeti’nin, köklü tarihi, dinamik nüfusu, etkin, caydırıcı ve saygın ordusuyla ilelebet payidar kalacağını vurguladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran ve minnetle, şehit ve gazileri rahmetle yad eden Akar, “Aziz Atatürk, ruhun şad olsun” ifadesini kullandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.