enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bahçeli’den Anayasa Mahkemesi’ne HDP eleştirisi

Bahçeli’den Anayasa Mahkemesi’ne HDP eleştirisi
02.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’ni HDP’nin kapatılması davası üzerinden eleştirdi. Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi, HDP’yi kapatmaktan kaçınırsa bunun hesabını millete veremez” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkgün gazetesine verdiği röportajda HDP’nin kapatılması davasındaki kararı sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Bahçeli, “Dağda teslim olmadığımız bölücü teröre, Meclis’te boyun eğemeyiz. HDP kapatılmalıdır, kapatılması adaletin gereğidir. Anayasa Mahkemesi hak ihlali maskesi altında HDP’yi kapatmaktan kaçınırsa, bunun hesabını millete veremez” dedi.

“Anayasa Mahkemesi, devasa bir haksızlığa ortak olmuştur”

Bahçeli, Yüksek Mahkeme’nin yapısının gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, mahkemenin HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu kararına bir kez daha tepki gösterdi:

“Anayasa Mahkemesi, hak ihlali diyerek devasa bir haksızlığa ortak olmuştur. Terör örgütüne destek vermenin neresi haktır? Anayasa Mahkemesi bölücülüğü ve terörü aklamak için yarış halindedir.”

“HDP de Türkiye düşmanlarının piyonudur”

MHP Genel Başkanı, CHP ve İyi Parti’yi de HDP üzerinden eleştirdi.

Bahçeli, “CHP, nasıl ki yabancıların denetim ve gözetimindeyse, HDP de Türkiye düşmanlarının piyonudur. HDP zehirdir. CHP, İP ve diğerlerinin yoldaşıdır. Kim HDP’ye destek veriyorsa milletin bedduası üzerinedir” dedi.

“Göçe kaynaklık eden ortamın soğutulması gerekiyor”

Bahçeli, düzensiz göç dalgasıyla ilgili de konuşarak, “Küresel ve bölgesel güçlerin bu düzensiz göçteki parmak izlerini iyi araştırmak gerekmektedir” ifadesini kullandı. Bahçeli, göçe kaynaklık eden ortamın soğutulması gerektiğini söyledi.

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.