enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:39 Meme kanserinde erken tanı…
07:37 Almanya’da Yılın Doktoru seçilen Ebru Yıldız kimdir?
07:27 Laleler ülkesinin büyük umudu olan eşcinsel Rob JETTEN ve partisi D66’nın yeni yüzü…
07:24 Rusya, Ukrayna saldırısının ardından Novorossiysk’ten petrol ihracatını geçici olarak askıya aldı
07:16 Yorum: Trump Şara’yı Washington’da Ağırladı: Türkiye Masada
07:14 Gazeteci İlhan Karaçay yazdı: Hollanda’da başarılı olan 3. ve 4. nesil göçmen kökenliler. Torunum Esra, Fadime Örgü ve Günay Uslu’nun başarıları…
00:14 Avrupa’dan Mektup Var!…
21:38 Erdoğan: 350 bininci yuvamızı teslim etmenin gururunu yaşıyoruz
00:48 Kitap: 1944 Ahıska Sürgünü: Son Tanıklar
00:11 Ankara’nın devreye girdiği Refah’taki Tünel Krizi için ABD-Türkiye’nin Ortak Hamlesi
00:01 Zorunlu kış lastiği uygulaması bugün başladı…
19:39 Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 81. yılı
07:50 İklim krizi, mevcut eşitsizlikleri, adaletsizlikleri açığa çıkaran ve derinleştiren bir “risk çarpanı”…
07:46 Adı terörle anılan Gabar Dağı, şimdi enerjide önemli bir nokta…
07:30 Tarihi komisyon 18 Kasım’da toplanacak
07:16 Gazeteci Mustafa Salman’ın, Küresel Gazeteciler Konseyi 5. Küresel Medya Çalıştayı izlenimleri…
07:16 Babam Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun!…
07:01 Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu’nun Ankara Ziyareti ve Türkiye-Romanya Güvenlik İlişkilerinde Gelişmeler
02:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kıbrıs davasındaki duruşunun her zaman net…
22:23 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerlerin naaşları Ankara’ya getirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bağışıklık sistemini güçlendirecek öneriler

Bağışıklık sistemini güçlendirecek öneriler
27.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Gülçin Kantarcı, son dönemde herkes bağışıklık sistemini güçlendirecek yollar aradığını, Limon, portakal, bergamot gibi bitki kabuklarını kaynatıp tüketmenin yararlı olabileceğini ve özellikle kronik hastalığı olanlar ve gebeler gibi özellikli gruplarda yer alan kişilerin bu ürünleri tüketmeden mutlaka hekimlerine danışmaları gerektiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Gülçin Kantarcı | Yeditepe Üniversitesi HastanesiProf. Dr. Gülçin Kantarcı, (UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘na yaptığı açıklamada, hastalıklardan korunmak için bağışıklık sisteminin sadece hastalık döneminde değil, her zaman güçlü tutulması gerektiğini söyledi.

“C VİTAMİNİ VE ÇİNKO İÇERİKLİ GIDALARI TÜKETİN”

Vücut direncini güçlendirmeye yardımcı olacak gıdalarla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Kantarcı,.bağışlık sistemini güçlü tutmak için doğru beslenmenin önemli olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Gülçin Kantarcı, C vitaminli ve çinko içerikli gıdaları daha fazla tüketmenin doğru olduğuna vurgu yaparak,  C vitamini bakımından zengin olan zencefil ve zerdeçalın bağışıklık güçlendirici etkilerinin bilimsel olarak kanıtlanmış durumda olduğunu ifade etti.

“Halk arasında da zencefil ve zerdeçalın bal ile karıştırılarak tüketildiğini görüyoruz” diyen Prof. Dr. Kantarcı, “Yeşil çay tüketiminin artırılması önemli. Yeşil çay hem bir antioksidan, hem iyi bir bağışıklık düzenleyici” olduğunu söyledi.

Bağışıklığı güçlendiriyor! Bol bol tüketin... | GAZETE VATAN

Prof. Dr. Gülçin Kantarcı, Limon, portakal, bergamot gibi bitkilerin kabuklarını kaynatıp tüketmek gerektiğinin altını çizerek, bitki kabuklarında çok güçlü polifenollerin bulunduğunu, bu polifenollerin virüslerin aktivitelerini olumsuz yönde etkilediğini ve virüsün hücre içerisine girmesini engellediğini açıkladı.

Bu bitki kabuklarından bazılarının limon, portakal, bergamot kabukları olduğuna işaret eden Prof. Dr. Kantarcı, “Bu kabukları birkaç dakika kaynatarak elde edeceğimiz içeceğe biraz bal eklersek, bağışlık sistemini güçlendirecek bir karışım elde etmiş olursunuz” dedi.

Bağışıklık sistemini güçlendirecek öneriler - Sağlık Haberleri - Sayfa 3

“BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEDE EN ÇOK KULLANILAN GIDA ‘BAL’”

Prof. Dr. Gülçin Kantarcı, doğal bal kullanımının da bağışıklık açısından önemli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bağışıklık güçlendirmek için en çok kullanılan gıdalardan biri de bal. Bu süreçte doğal bal kullanımı önemli. Yine tükettiğimiz havuç, sarımsak, limon ve roka gibi gıdalar bağışıklığı güçlendiren ve antioksidan etkileri çok yüksek olan gıdalarıdır. Bu gıdaların kiminin virüsün giriş yollarını engelleyici etkileri, kiminin de direkt virüs üzerine etkileri söz konusudur.”

Bu bitkiler bağışıklığı güçlendiriyor! Bol bol tüketin...

“GEBELER ZENCEFİL KULLANIRKEN DİKKAT ETMELİ”

Her gıdayı yeterli miktarda kullanmak gerektiğini belirten Yeditepe Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Kantarcı, tüketilen besinlerin hangi sıklıkla ve ne dozda kullanılacağının  önemli olduğunun altını çizerek, “Örneğin zencefil, bir çay kaşığını dolduracak şekilde tüketilmelidir. Zencefilin bal veya limonla tüketimi de önemlidir. Ama her şeyden önce önemli olan dengeli ve sağlıklı beslenmektir” dedi.

.Prof. Dr. Gülçin Kantarcı, ‘Ben günde iki çorba kaşığı zerdeçal içeyim, bana virüs bulaşmasın’ diye bir gerçekliğin de olmadığına vurgu yaparak, bu gıdaları belli aralıklarla tüketmek gerektiğini, çünkü gıdaların ve bitkilerin de ilaçlar gibi olumlu etkileri olduğu kadar olumsuz etkilerinin de olabileceğini belirtti.

“Örneğin zencefil gebelerde yüksek dozda kullanıldığı zaman düşüğe sebep olabiliyor” diyen Prof. Dr. Gülçin Kantarcı, “Bu sebeple bitkisel ürünlerin destekleyici ve tamamlayıcı olduğu unutulmamalı, kullanmadan önce mutlaka hekime danışılmalı” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.