enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:56 Büyük yolsuzluk operasyonu İzmir’e de sıçradı: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer gözaltına alındı
08:32 TBMM bugün yoğun gündemle haftaya başlıyor
08:15 CHP kurultayı davası ertelendi
07:32 (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye ait iki depoda tarihi eser ele geçirildi
07:26 Uluslararası Sistemde Azerbaycan’ın Jeopolitiği ve Dış Politikasının Temel Öncelikleri
07:21 Bakan Yerlikaya: 50 binin üzerinde vatandaşımız güvenli bölgelere alındı
07:19 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Hazreti Muhammed’in karikatürünü yayımlayan dergiye adli soruşturma başlatıldı
07:15 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yaptırımları kaldıracak”
07:05 Muhalefet açığının ürettiği maliyet
07:03 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)’nin İstanbul’da “yaz buluşması”
07:00 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(ABD-İran) Uzlaşma ihtimali var”
06:21 İMMİB-SPD’nin AWARE Projesi Çevrimiçi I. Sektörel Çalıştayı yapılacak.
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin, büyük bir ilim insanıydı
22:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman yangınlarında sorumluluğu olduğu tespit edilen 31 kişi gözaltına alındı
09:46 Kabine bugün toplanacak
09:41 Gazze kitabı: İsrail’in algı operasyonuna cevap
08:32 CLIMPS Projesi Uygulama Ekibi’nden KOTO’ya çalışma ziyareti
08:02 Dronlar ve Füzelerle Değişen Muharebe Dinamikleri
07:49 Dışişleri Bakanı Fidan, NATO üyelerinin gelecekteki 10 yıl içerisinde savunma harcamaları iki ayrı kalemde yüzde 5’e çıkacak!
07:01 Medeniyetler Çatışması, Batı Karşıtlığı ve İslamcılığın Yeniden İnşası
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş deprem bölgelerinde

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş deprem bölgelerinde
11.03.2023
A+
A-

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, deprem bölgelerindeki temaslarını sürdürüyor.

Bağımsız Türkiye Partisi - VikipediOsmaniye ziyaretinin ardından Hatay’a geçen BTP lideri, burada depremin hemen ardından kurulan BTP çadır yemekhanesinin önünde vatandaşlarla sohbet etti.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın açıklamalarından satır başları şöyle;“İnşallah depremin bir doğa olayı olarak kalmasını sağlayacak adımlar atarız““Şimdi bakıyoruz Asi Nehri’nin çok yakınları yapılaşmaya açılmış. Bunu bütün uzmanlar da çok uzun yıllardır söylüyor, uzman olmaya gerek yok hepimiz biliyoruz. Deprem esnasında zeminde sıvılaşma söz konusu olabiliyor ve binanız çok sağlam olsa dahi yıkılma ihtimali çok yüksek. Kanunlarımız ve kıyı kanunlarımız ‘derenin, gölün, denizin, akarsunun belli bir mesafe etrafına yapılaşma yapamazsınız’ diyor. Bunları imara açtığınız zaman, buralarda yapılaşma yaptığınız zaman bu tip felaketlerle karşı karşıya kalıyoruz. Onun yanı sıra bir sürü inşaat tekniği var. Bu teknikler uygulandığı zaman hiçbir şey olmuyor, hiçbir hasar almıyor. Bunları konuşmanın vaktidir değildir, bu ayrı bir konu ama bunlar gerçektir. Bunlar yüzleşmemiz gereken gerçeklerdir. İnşallah depremin bir doğa olayı olarak kalmasını sağlayacak yapılaşmayı, zihniyeti ve yardım hızını organize edebiliriz, bunu başarırız diye umut ediyoruz. Çok geçmiş olsun, burada ne kadar göstersek de ekranlarda görünenin çok çok ötesinde bir felaketle karşı karşıyayız.  Allah burada olan bütün kardeşlerimizin yardımcısı olsun.  Bir an önce inşallah bu yaraları hep birlikte, omuz omuza saracağız. Elimizden ne geliyorsa yapacağız.”
Resim önizlemesi“Atatürk’ün emanetine sahip çıkacağız”“Üzerinde şu anda oturduğumuz topraklar başta Atatürk’ün bize emaneti, bizim kardeşlerimizin yaşadığı yerler. Buraya sahip çıkacağız, dünden daha güzel bir yer haline getireceğiz, yaralarımızı saracağız. Bu vesileyle hayatını kaybeden, şehit olan bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyorum.”“Böyle bir felakette insanlar kaderine terk edilebilir mi?”“Böyle bir felakette insanlar kaderine terk edilebilir mi? Çok ciddi eksiklikler oldu ama hep birlikte bu yaraları saracağız. Türkiye 84 milyonluk güçlü bir ülkedir. Bu ülke bütün kurumlarıyla, milletiyle, tarihiyle kenetlenmiş bütün felaketlerin üstesinden gelmiştir, yine gelecek yine gelmeyi başaracağız. Ama şunu her zaman bilmemiz lazım bu felaketin üstesinden gelen bir kudret varsa o milletin kendi kudretidir.”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.