enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Babalar Günü’nde hem babalara hem de otizmli çocuklara anlamlı hediye

Babalar Günü’nde hem babalara hem de otizmli çocuklara anlamlı hediye
08.06.2023
A+
A-

20 yıldır Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı olan çocuklar, gençler ve ailelerine umut olmak için çalışan Tohum Otizm Vakfı’na Babalar Günü için yapılacak her bağış otizmli çocukların eğitimine destek oluyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency Otizm Spektrum Bozukluğu yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan gelişimsel bir farklılık. Bugün son yapılan araştırma verilerine göre her 36 çocuktan 1’inin otizm riski ile doğduğu tahmin ediliyor. Toplumda görülme sıklığı gittikçe artan otizmin tek çaresi erken tanı ve nitelikli yoğun özel eğitim.

 20 yılda gerek Tohum Otizm Eğitim Kurumları’nda okuyan öğrencileri gerekse yurt çapında yaptığı projeler ile 760.987 otizmli çocuğun ve ailesinin hayatına dokunan Tohum Otizm Vakfı, Babalar Günü’nü daha anlamlı hale getirerek otizmli çocukların geleceğine umut olmaya devam ediyor.

 Türkiye’de otizm spektrum bozukluğu olan çocukları erken tanı ve eğitim ile topluma kazandırmayı, otizmli çocuklar ve ailelerinin eğitim ve sağlık hizmetlerinden eşit şartlarda yararlanabilmelerini amaçlayan Vakfın web sitesinde (www.tohumotizm.org.tr) Tohum Otizm Vakfı sertifika bağışları bölümünden bağışta bulunarak babanız adına özel bir sertifika oluşturabilirsiniz. Tohum Dükkan sitesini ziyaret ederek (www.tohumdukkan.com) babanıza özel bir hediye alabilir, Tohum Otizm Vakfı’nın eğitim çalışmalarını destekleyebilirsiniz.

 Gazeteci* Dilek Özcan

***Tohum Otizm Vakfı Hakkında Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, “otizm spektrum bozukluğu” olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacı ile 15 Nisan 2003 tarihinde kurulmuştur. Otizm Spektrum Bozukluğu tanısı alan çocuklar, gençler ve ailelerinin yanı sıra kaynaştırma ortamlarında hizmet alan diğer özel eğitim gerektiren çocuklar, gençler ve aileleri için de her biri alanında uzman profesyoneller tarafından eğitimler sağlamakta ve bu alanda farklı projeler geliştirmektedir. Özel Tohum Otizm Vakfı Özel Eğitim Okulu, ABD’de bulunan Princeton Çocuk Gelişim Enstitüsü’nün (Princeton Child Development Institute-PCDI) bir yaygınlaştırma koludur ve 2006’dan beri eğitim vermektedir.Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda yürütülen yoğun özel eğitim hizmetleri, başta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) olmak üzere pek çok ülkede 70 yılı aşkın süreli bir geçmişi olan uygulamalı davranış analizi (ABA-Applied Behavior Analysis) modeline dayalıdır.Okul’da bugüne kadar 2.510 çocuk eğitim almıştır. 1.115 çocuğa burs desteği sağlanmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.