enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:51 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
11:08 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
08:55 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Azerbaycan’ın Karabağ operasyonu birinci ayını doldurdu

Azerbaycan’ın Karabağ operasyonu birinci ayını doldurdu
28.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Güney Kafkasya’da 27 Eylül’de başlayan çatışmalarda bir ay geride kaldı. Bu süreçte 3 kez ateşkes ilan edildi ancak Ermenistan her seferinde ateşkesi ihlal etti. Azerbaycan ordusu, geçen sürede 170’ten fazla yerleşim yerini işgalden kurtardı.

Ermenistan, Azerbaycan sınırındaki Tovuz’da 12 asker ve 1 sivili şehit etti, sivil yerleşim yerlerine zarar verdi.

Azerbaycan ordusu, 27 Eylül sabahı tüm cephe hattı boyunca harekat başlattı.

İlk üç günde, 2 bin Ermeni asker etkisiz hale getirildi. Bölgedeki en stratejik nokta Murov Dağı ele geçirildi.

Azerbaycan ordusu, bir hafta sonra işgal altında tutulan Cebrail ve Fuzuli’ye girdi.

Ermeni güçlerin, 30 yılda kurduğu savunma hatları çökmeye başladı. Bölgeye giden destek güçleri de Azerbaycan ordusu tarafından birer birer imha edildi.

Harekatın ilk haftasında silahlı insansız hava araçları (SİHA) vasıtasıyla yüzlerce tank ve zırhlı araç ile hava savunma sistemleri etkisiz hale getirildi.

Ermenistan, ateşkesi defaatle ihlal etti

Taraflar, Rusya’da 12 saat süren müzakerelerin ardından, insani ateşkes anlaşması imzaladı ancak Ermenistan anlaşmaya uymadı. Azerbaycan ordusu, gelen saldırılara misliyle karşılık verdi.

17 Ekim’de bir kez daha ateşkes kararı alındı; Ermenistan bu ateşkesi de ihlal etti. Cephede varlık gösteremeyen Ermeni ordusu, Gence’ye balistik füze ile saldırdı, sivilleri katletti.

Ermeni saldırılarında 65 sivil yaşamını yitirdi

Ermenistan’ın düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 65 sivil hayatını kaybetti, 297 sivil yaralandı. 2 bin 243 ev ise kullanılamaz hale geldi.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

170’ten fazla yerleşim yeri işgalden kurtarıldı

20 Ekim’de Zengilan’ın da geri alınmasıyla, artık bölgenin güney sınırları Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçti.

Hüdaferin ve Ağbend bölgelerinde Azerbaycan bayrağı dalgalanmaya başladı.

25 Ekim’de de Zengilan’ın kuzeyinde, Ermenistan sınırında yer alan Gubatlı şehri işgalden kurtarıldı.

Azerbaycan ordusu, bir ay içinde 4 şehir merkezi ve 3 kasaba dahil 170’ten fazla yerleşim yerini geri aldı.

26 Ekim’deki son ateşkes girişimi de yine Ermenistan tarafının ihlali ile bozuldu.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.