enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
06:34 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
05:50 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
04:32 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
03:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
03:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:02 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
01:03 Yüzyılın Konut Projesi’nde ilk kura Adıyaman’daki konutlar için çekilecek…
00:34 MİT’ten siber casusluk operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı
10:40 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:56 TÜBİSAD, Türkiye’nin Dijitalleşme Karnesini Açıkladı
00:47 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:22 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:03 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avusturya’da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’ye iadesi kesinleşti

Avusturya’da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’ye iadesi kesinleşti
12.07.2022
A+
A-

VİYANA – TÜHA HABER / SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’ye iadesi kesinleşti. Avusturya’nın Wels kentinde tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz, 15 Temmuz’da ABD’ye iade edilmek üzere yola çıkacak.

Balkan NinnisiTÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Avusturya’da Wels Savcılığı Basın Biriminden Savcı Silke Enzlmüller, Sezgin Baran Korkmaz’ın tutuklu bulunduğu Wels’den önce Viyana’ya, cuma günü de ABD’ye iade edilmek üzere uçağa bindirileceğini söyledi.

Avusturya Adalet Bakanlığı, 15 Haziran’da Korkmaz’a yönelik isnat edilen suçların ilkinin ABD’de işlenmiş olması ve bu ülkedeki mağdur sayısının fazlalığı gerekçesiyle iade önceliğini bu ülkeye tanımıştı.

Kara para aklamak, dolandırıcılık gibi çeşitli suçlamalar nedeniyle Türkiye ve ABD tarafından hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan Korkmaz’a ilişkin Wels Mahkemesi, ağustos 2021’de Türkiye’nin iade talebini kabul etmiş, daha sonra da mart 2022’de ABD’nin iade talebini de yerinde bulmuştu.

Hukuki süreç

İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesinde 17 Mayıs 2020’de Korkmaz ve 3’ü yabancı uyruklu 10 kişiyle, bu kişilerle bağlantılı “malen sorumlu” şirketler hakkında ABD’den haksız kazançla elde edilen “mal varlığı değerini aklama” suçundan hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşmasında mahkeme, Korkmaz’ın yokluğunda tutuklanmasına hükmetmişti.

Türkiye ve ABD tarafından aranan Korkmaz, 19 Haziran’da Avusturya’nın başkenti Viyana’ya yaklaşık 250 kilometre mesafedeki bir kasabada emniyet güçlerince gözaltına alınmıştı.

Önce başkent Viyana’ya getirilen Korkmaz, daha sonra yakalandığı Wels’e gönderilmiş, burada 5 Temmuz 2020’de yapılan duruşmada tutukluluk halinin sürmesine hükmedilmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Temmuz 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.