enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:22 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:21 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:18 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:17 Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:17 Avrupa Haberleri: Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:16 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:11 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:10 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!
00:08 DMM’den “Türkiye’de binlerce çocuğun kaybolduğu” iddialarına yalanlama
00:06 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
00:01 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avukat Başay Yıldız’a cesaret ödülü

Avukat Başay Yıldız’a cesaret ödülü
04.07.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da ırkçı terör örgütü NSU davasının avukatlarından Seda Başay Yıldız, Wiesbaden kenti tarafından verilen “2021 Ludwig-Beck Cesaret Ödülü’ne” layık görüldü. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (epd / AI, BÖ)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da Aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütüne yönelik davada müdahil avukatlardan biri olan Seda Başay Yıldız, Wiesbaden kenti tarafından verilen “2021 Ludwig-Beck Cesaret Ödülü’ne” layık görüldü.

Başay Yıldız, Hessen eyaletinin başkenti Wiesbaden kentindeki belediye binasında Cuma akşamı düzenlenen törenle ödülünü aldı.

Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) Belediye Başkanı Gerd-Uwe Mende Başay Yıldız’ın aldığı ödülün, “Irkçılığa, nefrete ve yabancı düşmanlığına karşı hukuk devleti için gösterilen cesaret için olduğunu” kaydetti.

Türkiye kökenli ve Marburg doğumlu olan Başay Yıldız, Münih’teki 2013 yılından 2017 tarihine kadar NSU davasında ırkçı terör örgütü tarafından öldürülen Enver Şimşek’in eşinin avukatlığını üstlenememişti. Başay-Yıldız, davanın sonuçlanmasının ardından üç yıl boyunca kendisine ve ailesine yönelik “NSU 2.0” imzalı tehdit mektupları almıştı.

Gazeteci Dunja Hayali törendeki konuşmasında, Başay Yıldız’ın aldığı tehditlere rağmen savunmaya muhtaç olanlar ve tehdit altında olanları savunmak için işini yapmaya devam ettiğini ifade etti. Başay Yıldız da ödülü alırken 1944 yılında Naziler tarafından katledilen, ödülün de isim babası olan Ludwig Beck’e teşekkür etti.

Başay Yıldız, konuşmasında Almanya Anayasası’nın birinci maddesini hatırlatarak, “İnsan onuru dokunulmazdır” dedi. Bunu sağlamanın devletin görevi olduğunu söyleyen Yıldız, “Eğer bu tehdit devletten geliyorsa ne yapılmalı? Eğer sürekli aşırı sağcı saldırılar ve insani olmayan olaylar yaşanmaya devam ediyorsa, bizim onurumuzu devlet ve temsilcilerinden kim koruyor? Bir olay bile çok fazla, anayasamızı kendimiz korumalıyız” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.