enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa’daki en büyük NATO askeri üssü Romanya’da inşa ediliyor

Avrupa’daki en büyük NATO askeri üssü Romanya’da inşa ediliyor
25.03.2024
A+
A-

Doğu’ya doğru genişlemeyi sürdüren NATO, Ukrayna’daki gerilime giderek daha müdahil olma amacıyla gözünü Karadeniz’e dikerken, Avrupa’daki en büyük NATO askeri üssünün Romanya topraklarında inşa edileceği duyuruldu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Gazeteci Tuba Nur TÜRKELİ’n Sputnik’edayandaırdığı haberine göre, Romanya TV kanalı tvr info tarafından paylaşılan haberde, Ukrayna ordusuna askeri tedariklerin Köstence’de Romanya Hava Kuvvetleri’nin 57. Hava Üssü olarak ta bilinen ‘Mihail Kogalniceanu’ NATO askeri üssünün genişletilmesiyle birlikte bölgenin 2040 yılına kadar Avrupa’nın en büyük NATO üssü niteliği taşıyabileceği bildirildi.
Haberde, Köstencede halihazırda var olan askeri kompleksin birkaç bin hektara yayılacak şekilde genişletilmesi çalışmalarına başlandığını duyururken, binlerce ABD askeri personelinin aileleriyle birlikte burada konuşlandırılacağını aktardı.
Romanya’nın projeye 2,5 milyar dolar yatırım yapacağı, Mihail Cogalniceanu üssünün genişletilmesi sonucunda ortaya çıkacak devasa merkezin 2 bin 800 hektarlık bir alana sahip olacağı da belirtildi.
NATO’nun kullanımına sunulacak yeni tesisleri içeren projenin savaş uçakları için pist, yeni kontrol kulesi ve radar navigasyon sistemi olmak üzere uçak simülatörlü uçuş eğitim merkezine de sahip olacağı kaydediliyor.
Ayrıca idari ve sosyal binalarla birlikte NATO askerlerinin aileleri için okul, alışveriş merkezi, restoran ve hastane inşasının planladığı proje ile oluşturulacak NATO şehrinin ittifaka bağlı 10 bin askere ev sahipliği yapması öngörülüyor.
Romanya TV kanalının haberine göre çalışmalar, erişim yolları ve elektrik şebekesinin inşa edildiği kompleksin güney kısmında çoktan başlarken, NATO’nun Avrupa’daki en büyük askeri üssü 2040 yılında tam olarak faaliyete geçecek. (Sputnik News)
Gazeteci* Tuba Nur TÜRKELİ
***

Tuba Nur TÜRKELİ, 4.08.1989 yılında Almanya’nın başkenti Berlin kentinde dünyaya geldi. Liseye kadar Almanya’da okudu. 2009-2013 yılları arasında Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi’nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünde gerçekleştirdi.

2014-2017 yılları arasında Yüksek Lisans eğitimini Almanya’nın Nürnberg kentinde Friedrich-Alexander-Üniversitesi’nin Beşeri/Sosyal Bilimler ve Teoloji Fakültesi’nde uzmanlık alanı olarak Siyaset Bilimini seçtiği Ortadoğu Çalışmaları bölümünde tamamladı.

Çeşitli kuruluşlarda mesleğiyle ilgili staj ve çalışma imkanı buldu. NSU terör örgütüyle ilgili yaptığı, haber ve araştırmaları birçok medyada yer aldı.

Bir dönem T.C Berlin Büyükelçiliği’nde de staj yaptı. Anadil seviyesinde Almanca ve iyi derecede İngilizce biliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.