enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
22:58 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
22:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
21:30 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa ve İslam Düşmanlığı

Avrupa ve İslam Düşmanlığı
28.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Bugün hepimiz görüyoruz ki, İslam düşmanlığı sadece aşırı sağcılara değil Avrupa geneline hâkim olan bir hal. Almanya’da camiler baskınlara uğruyor. Fransa’da Müslümanlara karşı kısıtlayıcı uygulamalara gidiliyor. Artık ortada iki yüzlü bir tutum da yok. Utanmadan İslam dinini değiştirmekten bahseder hale geldiler.

Doç. Dr. Hasan B. YALÇIN

Avrupa’daki İslam nefreti sınır tanımıyor. Eskiden kaba bir ayrım yapılırdı. Nefret aşırı sağcılara has bir durum gibi gösterilirdi. Sözüm ona Avrupa değerleri dini kimliklere saygılıydı da içlerindeki birkaç ayrık otu bu kötü işleri yapıyordu.

Bugün hepimiz görüyoruz ki, İslam düşmanlığı sadece aşırı sağcılara değil Avrupa geneline hâkim olan bir hal. Almanya’da camiler baskınlara uğruyor. Fransa’da Müslümanlara karşı kısıtlayıcı uygulamalara gidiliyor. Artık ortada iki yüzlü bir tutum da yok. Utanmadan İslam dinini değiştirmekten bahseder hale geldiler.

Sömürgeci ve üstünlük inancına dayalı geçmişlerinin bir ürünü olsa gerek İslam dinini bile kendilerinin düzenleyebileceklerini düşünüyorlar. Ve işin ilginç tarafı bu bir azınlık hissi değil. Avrupa’nın geneline hâkim bir kanaat.

Zaten Macron gibi popülist tipler tam da bu hisleri sömürmenin peşinde. Avrupa’daki İslam karşıtlığını kendileri için kâra dönüştürmek istiyorlar.

İnşallah bizdeki Avrupacılar da bunun ne anlama geldiğini anlamıştır. AB’nin bunca yıldır Türkiye’ye uyguladığı ayrımcı tavrı sadece Türkiye’den kaynaklanmadı. Aksine bunun asıl sebebi Avrupa’daki İslam ve Müslümanlara yönelik nefrettir. Irkçılık maalesef Avrupa’nın tarihinde köklü bir geçmişe sahip. Vakti zamanında Yahudilere yaptıklarını korkarım ki şartlar değiştikçe bugün Müslümanlara karşı da yapabilirler.

Konuyu abarttığımı düşünüyorsanız son yıllarda AB’nin nereden nereye geldiğine bir bakın. Öylesine hızla dönüşüyor ve AB değerleri aldatmacasını öylesine hızla terk ediyor ki, bir anda toplama kampları kurulursa şaşırmayın. Bu zamanda olur mu demeyin. Artık her türlü saçmalığı bekleyebilirsiniz. Biliyorsunuz. AB en iyi döneminde bile Bosna’da Müslümanların katledilmesine göz yumdu. Bu sefer de bir yolunu bulabilir.

En kötü ihtimale hazırlıklı olmak lazım. Maalesef İslam dünyasına baktığınızda Müslümanların haklarını savunacak Türkiye’den başka bir devlet bulmanız çok zor. Zaten Macron ve Wilders gibilerinin Erdoğan nefreti de bundan kaynaklanıyor. Türkiye’yi ve Erdoğan’ı İslam dünyasının en gür sesi olarak gördüklerinden öfkeleniyorlar.

Erdoğan’ı devirmek için her türlü denemeye destek sunmadılar mı? Bunu açıkça dile getirmediler mi? Hepsini gördük. Görmeye de devam edeceğiz.

Ama asıl göreceğimiz sırada bekliyor. Avrupalılar faşizmi üretip Yahudileri toplama kamplarında fırınlara atarken bir yandan da birbirlerinin gırtlağını sıkıyordu. Zaten AB projesi bu kanlı geçmişe dönüşü engellemek için üretilmişti. Şimdi o projenin bütün değerlerini yıkarken kendi yollarını da çiziyorlar.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.