enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:36 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:06 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:42 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı…
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:11 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:41 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
14:05 Bahçeli: “Terörsüz Türkiye adımlarının hızlanmasıyla provokasyonlar da tehlikeli ölçüde tırmandı”
13:43 Adalet Bakanı Tunç, “Bayrağımıza yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve 14 kişi gözaltına alındı”
13:14 TRT’nin ‘Gökkuşağı Faşizmi’ belgeseli LGBT lobisini tedirgin etti
13:03 Kurtulmuş: Bayrağımıza uzanan her el tüm milletimize ve asırlık kardeşliğimize uzanmıştır
12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 yılındaki faaliyetleri kitapta derlendi
12:24 9 ilde 9 organize suç örgütüne operasyon: 89 şüpheli yakalandı
11:34 İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü
11:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
10:48 Yılmaz: Bayrağımıza gerçekleştirilen saldırı hiçbir şekilde cezasız kalmayacak
00:36 Von der Leyen’den Davos’ta ‘Avrupa bağımsızlığı’ vurgusu
00:20 Avrupa’nın çıkmazı: Ukrayna’yı Putin’den, Grönland’ı Trump’tan korumak
00:19 Erzurum’da sokak kedileri unutulmadı!
00:09 Hollanda-Türk İş Dünyası nereye koşuyor ve yeni bir sayfa mı açılıyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrasya İncelemeleri Merkezi’nin (AVİM) Ermeni Araştırmaları dergisinin 76. sayısı yayınlandı

Avrasya İncelemeleri Merkezi’nin (AVİM) Ermeni Araştırmaları dergisinin 76. sayısı yayınlandı
03.03.2025
A+
A-

* Ankara merkezli Türkiye’nin saygın düşünce kuruluşu Avrasya İncelemeleri Merkezi’nin  (AVİM) bünyesinde yayımlanan Ermeni Araştırmaları Dergisi’nin 76. sayısı okurlarıyla buluştu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Ermeni Araştırmaları Dergisi’nin  Yazıişleri Müdürlüğünü yapan Avrasya İncelemeleri Merkezi’nden  (AVİM) Türk-Ermeni İlişkileri, Ermeni Tarihi, Doğu Anadolu Bölgesi, Güney Kafkasya Uzmanı Tuğçe TECİMER’in yaptığı, derginin 76. sayısında, Ermeni tarihi, dini ve kültürü üzerine zengin akademik çalışmalar yer alıyor.

Avrasya İncelemeleri Merkezi  (AVİM) Başkanı E. Büyükelçi Alev Kılıç, Olaylar ve Yorumları aktardı. Fatma Jale Gül Çoruk, Görsel Metin Analizi: ABD’de Başkan ve Ermeni İddialarını Konu Alan Kitap Kapaklarını (1896-2023) kaleme aldı. Doğanay Eryılmaz, Ermeni Kimliğinde Hristiyanlık, Alfabe ve Tarih Yazıcılığının Rolü konusunu ele aldı. Cem Karakılıç, Osmanlı-Türk Tarihi Araştırmaları’nda Özgün Bir Kaynak: Ermenice Salnameler’i yazdı. Fulya Aktaş, Sevk ve İskan Süresince Balyada Ermeler’i irdeledi. Ve Engin Öztürk’ün Bizans Biliminde Ermenilerin Rolü’nü çeviri olarak ortaya koydu.

Avrasya İncelemeleri Merkezi’nin (AVİM) Ermeni Araştırmaları dergisinin 76. sayısı, alanlarında uzman akademisyenler tarafından kaleme alınmış olan her makale akademik tartışmaları zenginleştirmeye ve alana ışık tutuyor.

Bu resim için metin sağlanmadı

Keyifli okumalar!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.