enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:57 MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
20:49 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: Bölgeye Huzur Getirecek
19:18 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
18:54 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kazandı, milletim kazandı
10:57 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
07:47 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi’nden kısa kısa!
07:46 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
07:20 MSB’den “metan gazı zehirlenmesi” açıklaması: Öngörülemez ve olağan dışı olarak gelişmiştir
06:35 AK Parti’nin Kızılcahamam kampı başladı
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:05 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:03 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
00:02 Irak’ın Süleymaniye kentinde terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı!
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
07:58 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avam Kamarası Brexit Anlaşması’nı Onayladı

Avam Kamarası Brexit Anlaşması’nı Onayladı
31.12.2020
A+
A-

UHA HABER / İngiltere Başbakanı Boris Johnson, AB ile İngiltere arasında Brexit sonrası ticari ilişkileri düzenleyecek anlaşmayı imzaladı. AB liderlerinin belgeyi imzalamasının ardından anlaşma Brüksel’den Londra’ya Johnson’ın imzalaması için gönderildi.İngiliz parlamentosunun alt kanadı olan Avam Kamarası da Başbakan Boris Johnson’ın AB ile vardığı Brexit anlaşmasını onayladı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, İngiltere parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası, 73’e karşı 521 oyla anlaşmaya destek verdi. Parlamentonun üst kanadında da tartışılıp onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Anlaşmayla dört yıldır devam eden müzakere ve 1 trilyon dolarlık yıllık ticaret kapasitesini koruma çabaları sonuç vermiş olacak.

Johnson, parlamentodaki özel oturumda yaptığı konuşmada ortak çıkarlar söz konusu olduğunda AB ile yakın temas halinde çalışmayı umduğunu kaydetti.

‘‘Brexit bir son değil, başlangıç’’ diyen Johnson, ‘‘Yeniden elde ettiğimiz yetkilerimizi, kazandığımız araçları en iyi şekilde kullanma sorumluluğu hepimize ait’’ dedi.

24 Aralık’ta üzerinde uzlaşıya varılan anlaşma çeşitli kesimler tarafından eleştirilmişti. Muhalefetteki İşçi Partisi anlaşmanın zayıf olduğunu, hizmet sektörü, balıkçılık gibi alanlarda yeterince koruma sağlamadığını öne sürmüştü. Ayrıca Kuzey İrlanda’nın statüsünün de belirsizliğini büyük ölçüde koruduğu kaydedilmişti.

Ancak buna rağmen Johnson partisindeki Brexit yanlılarının desteğini kazandı.

Johnson, İngiltere’nin AB ile ilişkilerindeki ‘‘yaşlı, yorgun ve tartışmalı sorunların’’ sona ermesini, böylece İngiltere’nin AB’nin sahip olabileceği en iyi dost ve müttefik olmasını umduğunu kaydetti.

AB tarafından yapılan açıklamadaysa ‘‘En önemlisi AB ve İngiltere’nin geleceğe bakarak ilişkilerinde yeni bir sayfa açması’’ denildi.

İngilizler bundan dört buçuk yıl önce düzenledikleri referandumda yüzde 48’e karşı yüzde 52 oranla AB’den ayrılmak yönünde oy kullanmıştı.

İngiltere, resmi olarak 31 Ocak 2020’de AB’den ayrıldı. Daha sonra Avrupa kurallarına ve dolayısıyla üye devletler adına Avrupa Komisyonu tarafından müzakere edilen ticaret anlaşmalarına tabi kaldığı bir geçiş dönemine girdi.

Bu geçiş dönemi sonunda yapılan anlaşma, ticaretten taşımacılığa, enerji ağlarından balıkçılığa kadar birçok alanı düzenliyor.

Her iki tarafın da anlaşmayı imzalamasının ardından Şubat ayında Avrupa Parlamentosu’nun nihai onayı vererek anlaşmayı kalıcı hale getirmesi bekleniyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 31 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.