enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:10 World Defense Show (WDS) 2026 kapsamında FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı.
00:09 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
00:03 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
00:02 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:01 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
12:07 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:27 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:20 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:19 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
00:11 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Atina: Türkiye’nin yerine getirmesi gereken şartlar var

Atina: Türkiye’nin yerine getirmesi gereken şartlar var
08.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / AB liderlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaretini değerlendiren Atina, Birliğin Türkiye ile ilgili olumlu bir gündemi olduğunu, ancak Türkiye’nin haziran ayındaki AB zirvesine dek değerlendirileceğini bildirdi. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa / ET,JD)’ye dayandırdığı habere göre, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile AB Komisyonu Başkanı Charles Michel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara’da bir araya gelmesi Yunanistan’da ihtiyatla ile karşılandı.

Yunan radyo kanalı Skai’ye açıklamalarda bulunan Yunanistan hükümet sözcüsü Aristotelia Peloni, “AB’nin Türkiye ile ilgili olumlu bir gündemi var” ifadesini kullandı. Diğer yandan Ankara’nın yerine getirmesi gereken şartlar olduğunu ve bunların haziran ayına (AB zirvesi) dek değerlendirileceğini kaydeden Peloni, “Türkiye‘nin, Yunanistan ve Kıbrıs konularında çatışma durumunu azaltmak ve devamlılık sergilemek zorunda olduğunu” dile getirerek, bunların olmaması durumunda AB’nin olumlu gündeminden dönülebileceğini belirtti.

Yunanistan ve AB üyesi Kıbrıs Cumhuriyeti uzun bir süredir komşuları Türkiye ile sorunlar yaşıyor. Bu sorunların son dönemlerdeki en önemli gündem maddelerinin başında, Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki doğal gaz yatakları üzerinde yürütülen hak tartışmaları geliyor. Yaşanan gerilim nedeniyle geçen yılın yaz aylarında, her ikisi NATO üyesi olan Türkiye ve Yunanistan’a ait savaş gemileri haftalar boyunca karşı karşıya gelmişti.

AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Michel, salı günü başkent Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmiş ve bu görüşmede öncelikli olarak, AB-Türkiye ilişkilerinin geleceği görüşülmüştü.

Yaklaşık iki hafta önce yapılan AB zirvesinde de, Birliğe üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanları, Türkiye ile ilişkilerin adım adım geliştirilmesi konusunda anlaşmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.