enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:56 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
00:51 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:43 İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
00:41 Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 53,3’e yükseldi.
00:36 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,”Türkiye, son 23 yılda alt orta gelirden üst orta gelire yükseldi ve kalıcı hale geldi”.
00:33 Dorinsight’tan Zam Dönemine Özel Araştırma: Türkiye’de çalışanların zam algısı değişiyor: Maaş artışı artık motivasyon değil, dayanma eşiği
00:26 Cevdet Yılmaz, Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeler, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini olumlu etkilendirdi…
00:26 Kocaeli Ticaret Odası’ndan Bakan Bolat’a kapsamlı bir dosya
00:17 Bursa Nilüfer Belediyespor, Çekya Deplasmanından Avantajla Döndü
00:16 Anne Bebek Fuarından, Örnek Sürdürülebilirlik Uygulaması
00:14 Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren iki madenci için taziye mesajları
00:11 Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 2025’e ilişkin Faaliyet Raporu yayımlandı…
00:06 Camilerde ilk teravih coşkusu bugün…
00:06 Türkiye’nin çehresini değiştirecek sanayi hamlesi
00:05 İstanbul, Kadıköy, Karaman ve Rotterdam’dan sonra şimdi de Amsterdam’a ‘Göç Anıtı’…
00:01 Kocaeli’n Kartepe Kent Meydanı Camii ilk teravihle açılıyor
11:34 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
07:57 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
06:44 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Atina: Türkiye’nin yerine getirmesi gereken şartlar var

Atina: Türkiye’nin yerine getirmesi gereken şartlar var
08.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / AB liderlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaretini değerlendiren Atina, Birliğin Türkiye ile ilgili olumlu bir gündemi olduğunu, ancak Türkiye’nin haziran ayındaki AB zirvesine dek değerlendirileceğini bildirdi. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa / ET,JD)’ye dayandırdığı habere göre, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile AB Komisyonu Başkanı Charles Michel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara’da bir araya gelmesi Yunanistan’da ihtiyatla ile karşılandı.

Yunan radyo kanalı Skai’ye açıklamalarda bulunan Yunanistan hükümet sözcüsü Aristotelia Peloni, “AB’nin Türkiye ile ilgili olumlu bir gündemi var” ifadesini kullandı. Diğer yandan Ankara’nın yerine getirmesi gereken şartlar olduğunu ve bunların haziran ayına (AB zirvesi) dek değerlendirileceğini kaydeden Peloni, “Türkiye‘nin, Yunanistan ve Kıbrıs konularında çatışma durumunu azaltmak ve devamlılık sergilemek zorunda olduğunu” dile getirerek, bunların olmaması durumunda AB’nin olumlu gündeminden dönülebileceğini belirtti.

Yunanistan ve AB üyesi Kıbrıs Cumhuriyeti uzun bir süredir komşuları Türkiye ile sorunlar yaşıyor. Bu sorunların son dönemlerdeki en önemli gündem maddelerinin başında, Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki doğal gaz yatakları üzerinde yürütülen hak tartışmaları geliyor. Yaşanan gerilim nedeniyle geçen yılın yaz aylarında, her ikisi NATO üyesi olan Türkiye ve Yunanistan’a ait savaş gemileri haftalar boyunca karşı karşıya gelmişti.

AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Michel, salı günü başkent Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmiş ve bu görüşmede öncelikli olarak, AB-Türkiye ilişkilerinin geleceği görüşülmüştü.

Yaklaşık iki hafta önce yapılan AB zirvesinde de, Birliğe üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanları, Türkiye ile ilişkilerin adım adım geliştirilmesi konusunda anlaşmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.