enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:29 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:59 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
00:51 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
00:43 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Atina sığınmacıları ülkelerine gönderiyor

Atina sığınmacıları ülkelerine gönderiyor
07.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan, kendi ülkesine dönmeyi kabul eden sığınmacıları göndermeye başladı. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen program kapsamında, dönmeyi kabul eden her sığınmacıya 2 bin euro veriliyor.

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (AFP / ET,EC)’ye dayandırdığı habere göre, Yunanistan, Avrupa Birliği’nin (AB) de desteği ile, gönüllülük esasına dayalı olarak sığınmacıları kendi ülkelerine göndermeye başladı. Perşembe günü bu kapsamda Atina’dan kalkan ilk uçağın 134 Irak vatandaşını Irak’a götürdüğü bildirildi. Söz konusu girişim, AB’nin, sınırları içinde çok fazla sığınmacı barındıran üye ülkeleri rahatlatmak için uygulanan bir program kapsamında yürütülüyor.

Program çerçevesinde, 1 Ocak 2020 tarihinden önce Ege Denizi’ndeki Yunan Adaları’ndan birine gelen ve buradaki sığınmacı kamplarında yaşayan 5 bin sığınmacıya, ülkelerine dönmeyi kabul etmeleri halinde, kişi başı 2 bin euro mali destek sağlanıyor.

Brüksel, finansmanı AB kaynaklarından karşılanan programı geçen mart ayında başlatmayı düşünmüş ancak koronavirüs salgını nedeniyle uygulamayı ertelemek zorunda kalmıştı. Halihazırda yaklaşık 120 bin sığınmacıya ev sahipliği yapan Yunanistan’da, özellikle İleryoz, Sisam, Midilli, İstanköy ve Sakız Adaları’ndaki kamplarda kalan 25 binden fazla sığınmacı, bu kamplardaki kapasite darlığı ve yetersizlikler nedeniyle son derece kötü şartlarda yaşıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.