enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:36 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, doğurganlık hızındaki düşüş ile yaşlanan nüfusa dikkati çekti
23:17 Hafta sonu hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıkıyor
23:03 MİT Başkanı Kalın’dan Hakkâri, Yüksekova ve Çukurca’ya ziyaret
22:57 Bakan Yumaklı: Lütfen dışarıda ateş yakmayın
21:36 Başkent Ankara’da 17. Türkiye Gitar Buluşması!
19:58 Fransa yumuşak gücünü artırmak için ‘diplomatik rezerv’ başlattı
19:14 Türkiye – Türkmenistan arasında ticaret hacmi yılın ilk altı ayında yüzde 26,3 arttı
18:53 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal sulama projeleriyle atıl vaziyette bulunan tarım arazileri suyla buluştu…
17:55 Derin yoksulluk: Görünmeyenin gerçeği
17:44 Marmara Bölgesi’nde işverenler istihdamda olumlu hava bekliyor
17:31 KADEM Kocaeli Temsilciliği’nden “Aşurede Buluşalım” Etkinliği
17:02 Kocaeli Organizasyonuna yeni bir soluk!
10:09 İletişim Başkanı Altun: Özgür Özel’in ifadeleri toplumsal barışı zedeleyen ciddi bir sorumsuzluktur
09:51 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına tepki
09:39 Bakan Tunç: Kamu düzenini bozan eylemler, ifade özgürlüğü hakkı kapsamında değerlendirilemez
09:29 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “İran-İsrail çatışmaları nedeniyle İran’da kalan uçaklar, Türkiye’ye geri getirilecek”
09:20 Sanayide kullanılan su nereden geliyor
09:19 6 kıtaya karavan satıyor
09:17 Kaspersky uzmanları, kullanıcıların kişisel verilerini çalmak amacıyla oluşturulan sahte internet siteleri konusunda uyarıyor.
08:29 Genel Ticaret Sistemi’ne (GTS) göre ihracat, yüzde 8 artışla 20 milyar 537 milyon dolara çıktı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Atatürk’ün partisi

Atatürk’ün partisi
28.05.2024
A+
A-

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı ve ilim adamı Prof. Dr. Ahmet B. ERCİLASUN, “Atatürk’ün partisi olmak için her şeyden önce milliyetçi olmak gerekir” dedi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Türk birliği için çalışmak - Prof. Dr. Ahmet Bican ERCİLASUN - www.tarihistan.orgProf. Dr. Ahmet B. ERCİLASUN, kaleme aldığı “Atatürk’ün partisi” başlıklı yazısında, İlker Başbuğ’un son kitabında belirttiği gibi Atatürk’ün, “Biz Türk milliyetçisiyiz.” dediğinin altını çiziyor.

Başbuğ’un kitabında Atatürk’ün milliyetçiliğiyle ilgili birçok alıntı ve örnek olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ahmet B. ERCİLASUN, “Aslında bunlar Atatürk’ün milliyetçilikle ilgili söylem ve eylemlerinin çok az bir kısmını oluşturur” diyor.

Atatürk bütün ömrünü, Türk milletinin bağımsızlığını sağlamak, Türk milletini korumak ve yükseltmek uğrunda harcamıştır. Söylev ve demeçlerinde en çok kullandığı kavramlar da Türk, Türk milleti / ulusu, Türklük, millet, milliyet kavramlarıdır.

Prof. Dr. Ahmet B. ERCİLASUN, “Bütün bunlar açık bir şekilde göstermektedir ki Atatürk'ün CHP 4. Kurultayı açılış konuşması - VikikaynakAtatürk’ün partisi olmak için her şeyden önce ve mutlaka Türk milliyetçisi olmak gerekir. Evet, CHP, Atatürk’ün kurduğu partidir ve yöneticileri bununla ne kadar övünse azdır. Ancak Atatürk’ün temel yolunu bir yana bırakıp “Atatürk’ün partisi” diye övünmenin bir anlamı yoktur” diyor.

Atatürk’ün kurduğu parti olarak Türk milliyetçiliğine en çok sahip çıkması gereken partinin CHP olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Ahmet B. ERCİLASUN, Ülkenin ve milletin adıyla, bütünlüğüyle sorunları olan grup ve partilerle iş birliği yapmanın Türk milliyetçiliği ile bağdaşmadığının da açık olduğunu dile getirdi.

“CHP kendine yani Atatürk’e gelmeli, bölücü unsurlara karşı tavrını açık bir şekilde ortaya koymalıdır” diyen Prof. Dr. Ahmet B. ERCİLASUN, “Aksi takdirde emanet olarak verilen bir tek oy bu partide kalmaz” değerlendirmesinde bulunuyor.

muasır medeniyet, asri, asrilik.

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Ahmet B. ERCİLASUN, “Atatürk’ün partisi” başlıklı yazısını şöyle noktalıyor:

“Aslında muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak ülküsü de milleti yükseltmek içindir. Milliyetçilik ve çağdaşlık kavramları, laiklik, halkçılık, inkılapçılık, cumhuriyetçilik, devletçilik ilkelerinin tamamını içerir. Bütün bunları sahiplenen bir parti, bu ilkelere karşı olan hiçbir grup ve parti ile iş birliği yapamaz, yapmamalıdır.”

***

Ahmet B. ERCİLASUN

Yazar, ilim adamı. 1943’de İzmir doğdu. İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi (1967). Aynı yıl Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’ne Türk Dili asistanı olarak girdi. Kars İli Ağızları-Ses Bilgisi adlı teziyle “doktor” unvanını aldı (1971). 1971’de Hacettepe Üniversitesi’ne, 1983’te Gazi Üniversitesi’ne geçti. 1979’da doçentliğe, 1986’da profesörlüğe yükseldi. Gazi Üniversite Basın-Yayın Yüksek Okulu Müdürlüğü (1986-1991), Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Başkanlığı, Türk Dil Kurumu Başkanlığı yaptı. Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü’nün genel sekreterliğini yürüttü. Ahmet Bican Ercilasun, Türk dili, edebiyatı, Türk lehçe ve şiveleri konusunda eserler verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.