enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
04:58 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
00:55 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:51 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:47 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:45 Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:39 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:17 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:04 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
00:01 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ATAK ihracatında sıradaki ülke Pakistan

ATAK ihracatında sıradaki ülke Pakistan
09.04.2022
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / Türkiye’nin savunma sanayiindeki gurur kaynaklarından ATAK helikopterlerinin yurt dışına ilk teslimatı, geçtiğimiz günlerde Filipinler’e yapıldı. ATAK ihracatında sıradaki ülke ise Pakistan olacak.

Yurt dışında katıldığı gösteri ve fuarlarda yakın ilgiyle takip edilen ATAK’lar kendi sınıfında dünyanın en etkin taarruz helikopterleri.

Türkiye’nin ürettiği ve kendi sınıfında dünyanın en etkin taarruz helikopteri olan ATAK dikkatleri üstüne çekmeyi sürdürüyor.

Brezilya, Fransa, Polonya gibi ülkelerde yaptığı gösteri uçuşları ve sergilendiği fuarlarda yakın takibe alındı.

Filipinler’e yapılan teslimatla ihracatta ilk adım atıldı. İlerleyen süreçte Pakistan’a da 30 ATAK teslim edilmesi bekleniyor.

SAVUNMA SANAYİİNDE TEK SEFERDE EN BÜYÜK İHRACAT - Son Dakika Haberleri

Teröristlerin korkulu rüyası

Türkiye’de bugüne kadar 70 ATAK helikopteri, Kara Kuvvetleri, Jandarma ve Emniyet güçlerinin kullanımına sunuldu. Bunların 13’ü, gelişmiş ve yerlilik oranı arttırılmış FAZ-2 versiyonlarıydı.

ATAK, yurt içindeki terör operasyonlarının ardından sınır ötesinde önce Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’nda kullanıldı. Sonrasında da Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarda teröristlerin korkulu rüyası olmayı sürdürdü.

ATAK ihracatında sıradaki ülke Pakistan - Ekonomi Haberleri

Yerli ve milli müzelerle donatıldı

360 derece manevra gücüne sahip ATAK, 90 dereceye yakın açılarda yükselme veya dalma yapabiliyor. 3 saat boyunca havada kalabiliyor.

Aynı anda 6 hedefe kilitlenebilen ATAK, lazer sistemiyle işaretleyerek çıplak gözle görülmeyen hedefleri imha edebiliyor.

Helikopter yine yerli ve milli imkanlarla üretilen UMTAS ve CİRİT füzeleri ile donatılıyor. Tüm bu özellikleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin caydırıcılığının artmasına da katkı sağlıyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.