enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:57 TUSAŞ’a yönelik terör saldırısında 4 kişi şehit oldu, 14 yaralı var
17:39 TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısıyla ilgili yayın yasağı
17:30 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TUSAŞ’ın Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısına ilişkin konuştu
17:24 Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, terör saldırısı sonrası İstanbul’daki SAHA EXPO’dan ayrılarak Ankara’ya doğru yola çıktı
17:13 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ’ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı
16:59 Bakan Yerlikaya: TUSAŞ tesislerine terör saldırısı gerçekleştirildi
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü
00:18 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kotdivuar Savunma Bakanı ile görüştü
00:10 TBMM Genel Kurulunda, partilerin grup başkanvekillerinden gündeme ilişkin değerlendirmeler
00:08 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis’te Abgola Meclis Başkanı CerQueira ile görüştü
00:08 Meclis, bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerini araştıracak
00:08 TBMM Genel Kurulu Toplandı
00:06 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kazakistan Cumhuriyet Bayramı dolaysıyla düzenlenen resepsiyonda konuştu
00:05 Doğurganlık hızının düşmesine karşı “Demografik Nüfus Yüksek Kurulu” oluşturulacak
00:04 TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2025 Yılı Bütçe Görüşme Takvimi
00:03 Kilis’te bin 920 konut hak sahibi depremzedelere teslim edildi
00:01 IV. Manas Forumu’nda: ”Avrasya’da Bağlantıların ve İş Birliklerin Güçlendirilmesi” tartışıldı
00:01 Analiz :Gürcistan’da Kritik Seçim: Yol Ayrımı mı?
12:48 Işıkhan: Tamamlayıcı emeklilik sistemiyle ilgili çalışma yok
12:34 Gazeteci Aslı SÖZBLİR’in Sabah Kahvesi’nde ‘Orada neler oluyor’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Arsızlığın, yüzsüzlüğün bu kadarı!…

Arsızlığın, yüzsüzlüğün bu kadarı!…
A+
A-

Avrupa Birliği’nin son Türkiye raporu; arsızlığın, yüzsüzlüğün eşi bulunmaz bir örneği. AB, bundan önceki bütün raporlarında olduğu gibi bu son raporunda da Türkiye’deki hak ihlallerinden, yargıdaki sorunlardan, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti esaslarından sapmalardan şikâyet ediyor.

Avrupa Parlamentosu'nda 2022 Türkiye Raporu kabul edildi: Dışişleri'nden tepki - Son Dakika Dünya Haberleri | NTV Haber
Ben bir Türk vatandaşı olarak AB’nin bundan önceki bütün raporlarındaki eleştirilerine büyük ölçüde hak veriyordum. Eleştirilen konularda gerçekten eksiklerimiz, kusurlarımız vardı ve biz onları gidermeliydik. Yargının tarafsızlığını sağlamalı, hukukun üstünlüğünü egemen kılmalıydık. Uzayan mahkeme süreçlerinin sebep olduğu çok büyük mağduriyetleri ortadan kaldırmalıydık.
Ama bütün bu konulardaki eksiğimizi bize artık asla AB söylememelidir. Çünkü 35 günden beri 2,5 milyon insanın sıkıştığı küçük bir bölge (İstanbul’un Beykoz ilçesi kadar) olan Gazze’de çocuk, kadın, hasta, yaşlı demeden katliam yapan İsrail’e destek veren AB’nin böyle bir rapor hazırlamaya asla hakkı yoktur!
AB-ABD Zirvesi 15 Haziran'da yapılacak - Bloomberg HT
Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ülkeleri; İsrail’in Gazze’ye son saldırısı sırasında yaptığı eşi görülmemiş vahşetin, katliamın; bunları yaparken işlediği tarihin hiçbir döneminde görülmemiş savaş suçlarının, çiğnediği uluslararası yasaların ve sözleşmelerin sorumluluğuna ortaktır.
İsrail; son Gazze saldırılarında insanlığın tarih boyunca savaşları, karşılıklı savaşanlarla sınırlamak; çocukları, kadınları, hastaları, yaşlıları, yani sivilleri korumak için oluşturduğu teamüllere en küçük uyma gereği duymamış; hepsini bir paspas gibi çiğnemiştir. En zalim savaşlarda bile esirgenmiş olan hastaneleri, okulları, mülteci kamplarını bombalamıştır.
Bununla da kalmamış, uluslararası tüm anlaşma ve sözleşmelerde kullanılması yasak olan fosfor bombası gibi silah ve mühimmatları sivilleri de hedef alarak büyük bir gaddarlıkla kullanmıştır. Bütün Gazze halkının suyunu, ekmeğini, elektriğini kesmiş; bütün bir halkı her türlü yokluğa mahkûm etmiştir. 2,5 milyon insanın yaşadığı Gazze’deki tüm binaları enkaz yığınına çevirmiştir.
İsrail zalimliği barbarlığın da ötesinde…
İsrail’in bütün bu gaddarlıklarına, barbarlıklarına bile bile destek veren ABD’nin ve İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda gibi Avrupa ülkelerinin yaşadığımız bu yerkürede insaf, vicdan, yaşama hakkı, hak-hukuk, adalet gibi değerlerden bahsetmeye; herhangi bir ülkeye bunları telkin ve tavsiye etmeye hakkı kalmamıştır. İnsani değerler konusundaki tüm inisiyatifini kaybetmiştir. Eğer bu saatten sonra ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri kendilerinde böyle bir hak ve yetki görüyorlarsa bu sadece arsızlıktır, yüzsüzlüktür!

İsmail ÖZCAN & Eğitimci Yazar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.