enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
06:34 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
05:50 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
04:32 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
03:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
03:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:02 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
01:03 Yüzyılın Konut Projesi’nde ilk kura Adıyaman’daki konutlar için çekilecek…
00:34 MİT’ten siber casusluk operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı
10:40 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:56 TÜBİSAD, Türkiye’nin Dijitalleşme Karnesini Açıkladı
00:47 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:22 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:03 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Araştırma: Kadınlar da çocuklara cinsel şiddet uyguluyor

Araştırma: Kadınlar da çocuklara cinsel şiddet uyguluyor
17.11.2021
A+
A-

BERLİN-TÜHA HABER / Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre çocuklar kadınların da cinsel istismarına maruz kalabiliyor. Çoğu vakada cinsel şiddet uygulayan, çocuğun aile çevresinden oluyor.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin  haberine göre, Hamburg-Eppendorf Üniversite Kliniği’nin (UKE) yaptığı yeni bir araştırmaya göre çocuklar, kadınların da cinsel istismarına maruz kalabiliyor.

Araştırma projesinde yer alan, UKE Cinsel Araştırmalar, Cinsel Tıp ve Adli Psikiyatri Enstitüsü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Johanna Schröder çoğu vakada failin çocukların aile çevresinden olduğunu söyledi. Schröder “Vakaların çoğunda öz annenin cinsel şiddet uyguladığı bildiriliyor” dedi.

Araştırma raporunda kadınların çocuklara cinsel şiddet uygulamasının “toplumsal bir tabu” olduğu belirtilirken cinsel şiddette ilk olarak akla erkek faillerin geldiği kaydedildi.

UKE’nin araştırmasında bir kadın tarafından cinsel şiddet gören mağdurlar ve aynı şekilde çocuklara karşı cinsel arzu duyan kadınlarla internet üzerinden iki ayrı mülakat yapıldı.

Cinsel şiddete maruz kalınan ortalama yaş 6

Katılımcıların yanıtlarına göre ilk kez bir kadının cinsel şiddetine maruz kalınan yaş, ortalama olarak 6. Cinsel şiddet failinin yaşı ise ortalama olarak 32. Vakaların çoğunda cinsel şiddet sırasında fiziksel ve psikolojik şiddet de yaşandı. Araştırma raporunda birçok mağdurun travma sonrası stres bozukluğu yaşadığı kanaatinin oluştuğu kaydedildi.

Çocuklara cinsel arzu duyan kadınların büyük çoğunluğu, erkek ve kadınları eşit derecede çekici bulduklarını ifade etti. Bu kadınların yarısının pedofili belirtileri gösterdiği kaydedildi.

Sadist duygularla cinsel şiddet uygulayan kadınların yanı sıra çocukları cinsel partnerlerinin yerine koyan kadınların da bulunduğu araştırma raporunda ifade edildi.

Araştırma ekibinin vardığı sonuca göre, mülakat yapılan kadınların yarısından fazlası cinsel istismar görüntülerini içeren görüntüler de izliyor.

Araştırma ekibinde yer alan UKE Öğretim Görevlisi Dr. Safiye Tozdan çocuklardan cinsel olarak tahrik olanların her zaman onlara cinsel şiddet de uygulamadığını belirtti.

Tozdan, erkeklerde yapılan araştırmaların ise çocuklara duyulan cinsel arzunun istismar açısından da bir risk faktörü oluşturduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

UKE araştırma ekibi raporunda daha derinlemesine bir araştırmanın yapılması ve söz konusu kadınların gerektiği şekilde tedavi edilmesi tavsiyesinde bulundu.

Çocuklara cinsel arzu duyan kadınların terapi imkanları konusunda daha çok bilgilendirilmesi gerektiği ve ancak bu şekilde çocuklara yönelik cinsel suç eylemlerinin meydana gelme riskinin düşürülebileceği kaydedildi.

EK Kaynaklar *epd

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Kasım 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.