enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
21:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
10:53 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:38 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
07:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:21 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:21 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
07:18 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
07:11 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:50 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik “kooperatif” soruşturması kapsamında 65 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.
06:38 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
05:09 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
03:24 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Araştırma: Almanya ve ABD’de demokrasiye güven azalıyor

Araştırma: Almanya ve ABD’de demokrasiye güven azalıyor
28.11.2022
A+
A-

Alman Bertelsmann Vakfı’nın yaptırdığı bir araştırmaya göre krizler ve enflasyon Alman ve ABD vatandaşlarının demokrasiye güvenini azaltıyor.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın Avrupa Temsilciliğinin (DW)’den aktardığı haberine göre, Alman Bertelsmann Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitVakfı karşılaştırmalı “Eupinions” araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Buna göre Alman ve ABD vatandaşlarının demokrasilerine duyduğu güven krizler ve enflasyon nedeniyle azalıyor.

Demokrasinin işleyişinden memnun olanların sayısı azaldı

Almanların yüzde 54’ü ülkelerinde demokrasinin işleyişinden memnun. Mart ayında bu rakam yüzde 66’ydı. Araştırmanın sonuçlarına göre Almanlar hükümetin kriz yönetimine şüpheyle bakıyor. Araştırmaya katılanların yaklaşık yarısı, yüzde 47’lik kesim hükümetin acil sorunların üstesinden geleceğine inanıyor.

Araştırmaya katılanların üçte ikisinden fazlası dijital değişimin demokrasi için riskten çok şans olacağını düşünüyor. Yüzde 70’lik kesim, dijitalleşmenin demokrasiyi tehdit ettiğine inanmıyor.

Araştırmaya katılan ABD vatandaşlarının yüzde 55’i ülkelerinde demokratik sistemin iyi işlediği görüşünde. Yüzde 49’luk kesim hükümetin icraatlarından memnun olduğunu belirtiyor.

Dijitalleşme konusunda fark

ABD vatandaşlarının yüzde 77’si dijital dönüşümü bir tehdit olarak görmüyor. Yüzde 86’lık kesim dijitalleşmeyi “olumlu” diye nitelendiriyor. Ancak Almanların yüzde 91’i dijitalleşmenin ne anlama geldiğini bildiğini söylerken, ABD vatandaşları arasında bu oran yüzde 50’de kalıyor.

Eupinions kurucusu Isabell Hoffmann araştırmanın sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Demokrasinin temeli Almanya ve ABD’de hâlâ güçlü ancak varolan sıkıntılar yüzünden çatlaklar görmeye başlıyoruz” değerlendirmesini yaptı. Hoffmann siyasetçilerin bu gelişmeyi ciddiye alması söyleyerek, insanlara demokratik toplumun sorunları çözebilecek durumda olduğunu göstermesi gerektiğini belirtti.

Eylül ayında yapılan Eupinions araştırmasına ABD’den bin 100, Almanya’dan ise bin 800’den fazla kişi katıldı.

***

About

Isabell Hoffman

Kurucu ve Ortak yazar

Isabell, 2015 yılında Bertelsmann Vakfı’nın bir projesi olarak Bocconi Üniversitesi’nden Catherine E. de Vries ve Dalia Research’ten Nico Jaspers ile işbirliği içinde eupinions’ı kurdu. Avrupa Birliği’nde demokrasi ve meşruiyet konusunda uzman bir araştırmacı olarak, AB’de ulusal parlamentoların rolü ve Avrupa’da popülizm, milliyetçilik ve otoriterliğin kökenleri ve etkileri üzerine araştırma projelerini yönetmiştir. Isabell, Institut d’études politiques de Paris’te (Sciences Po) siyaset bilimi ve ekonomi okudu. 2008 yılında Bertelsmann Stiftung’a katılmadan önce haftalık Alman gazetesi Die Zeit’te siyasi editör olarak çalıştı.

Deutsche Welle

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Kasım 2022] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.