enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:06 İngiltere, Avustralya ve Kanada’dan sonra Portekiz de Filistin’i devlet olarak tanıdı
11:44 Batı’nın Filistin devletini tanıması ne işe yarayacak?
11:12 Spor Yazarı Gazeteci Mustafa SALMAN’ın Fenerbahçe Kulübünde gerçekleştirilen olağanüstü seçimli genel kuruldan notları…
07:59 Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın Afyonkarahisar’da düzenlenen 7. Uluslararası GastroAfyon Festivali’nden izlenimleri…,
07:34 Umut Davası: Mehmet Ağar ifade verecek mi?
07:34 Teknolojinin günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen yapay zeka uyarısı: “Her Söyleneni Doğru Kabul Etmeyin”
07:31 Hayatta İyilik Var: Gazzeli Ailelere Gıda Yardımı…Mısır’da 150 Gazzeli Aileye Gıda Yardımı Ulaştırıldı
07:23 Trump’ın kızı Türk iş insanının lüks yatında tatil yaptı
07:20 Netanyahu denilen kanlı katilin kafasına taktığı Sloam Tableti
07:16 Su Kurullarında alınan kararlar hayata geçiriliyor!
07:00 ABD medyası nasıl Trump’ın yörüngesine giriyor?
18:26 İngiltere, Kanada ve Avustralya Filistin’i tanıdı
07:59 Peygamber Efendimiz (S.A.S)’in, ‘Öyle bir zaman gelecek ki, kişi, malını helâlden mi yoksa haramdan mı elde ettiğine bakmayacak!
07:43 Okyanusun dibindeki gizemli halkalar, ‘zehirli sırrı’ açığa çıkardı
07:40 Z kuşağı günümüz dünyası için ne düşünüyor, ne talep ediyor, neleri beğeniyor, neleri beğenmiyor?
07:23 AB, yeni yaptırımlarla Rus gazını, bankaları, kriptoları ve ‘gölge filoyu’ hedef alıyor
07:20 SPD Başkanı YILDIZ: Türkiye’de Etkili bir Su Yönetiminin Yol Haritasını açıkladı.
07:08 AB, Rus LNG’sine yönelik ilk yaptırımlarla tabuları yıkıyor
07:04 Belgrad’da askeri geçit töreni Sırbistan’ın dış politikası hakkında ne anlatıyor?
07:04 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Pazartesi günü BM Genel Kurulu’nda Filistin Devleti’ni tanıyacağını tekrar teyit etti.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

APY Ventures’tan Vispera’ya yatırım

APY Ventures’tan Vispera’ya yatırım
05.04.2024
A+
A-

Perakende sektöründe yapay zekaya dayalı görsel tanıma çözümleri üreten ve 50’yi aşkın ülkede hizmet sağlayan Türk teknoloji şirketi Vispera, APY Ventures Bilişim Vadisi GSYF’den 500 bin dolar yatırım aldı. Vispera, bu yeni yatırımla global pazarlama faaliyetlerini büyüterek büyümeye devam etmeyi hedefliyor. 

TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency

[Doğukan Çetin APY Ventures Fon Müdür Yardımcısı, Prof. Aytül Erçil Vispera Eş CEO, Mustafa Keçeli APY Ventures Fon Müdürü]

Bünyesinde girişimcilerin ve yatırımcıların ihtiyaçlarına göre kurgulanmış farklı formatlarda birçok Girişim Sermayesi Yatırım Fonları bulunduran APY Ventures, dünya çapında 50’den fazla ülkede hizmet veren Türk yapay zeka teknolojisi şirketi Vispera’ya 500 bin dolar yatırım yaptı. Bu yatırımla birlikte şirketin değerlemesi 46.2 milyon dolara ulaştı.

2014 yılında Prof. Dr. Aytül Erçil ve Dr. Ceyhun Burak Akgül tarafından altı kişilik bir ekip ve yüzde 100 Türk sermayesiyle kurulan Vispera, şu an yoluna 120 kişilik kadrosuyla devam ediyor.

Perakende sektöründe mağaza içi uygulama, izleme ve denetim süreçlerinin mükemmelleştirilmesi hedefiyle kurulan Vispera, kendi geliştirdiği görüntü işleme/makine öğrenmesi teknolojisi ile sektöre halihazırda kullanılan insana dayalı ve hataya açık geleneksel yöntemlerden çok daha hızlı, güvenilir ve maliyet avantajlı perakende uygulama ve denetim çözümleri sunuyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Vispera Eş CEO’su Prof Dr. Aytül Erçil şunları söyledi: “10 yıl önce ortağım Ceyhun Burak Akgül ile bir startup olarak çıktığımız yolculuğumuzda bugün artık oldukça geniş bir coğrafi alana hizmet veren global bir markayız. Yüksek teknoloji ile yapay zeka temelli çözümlerimiz sayesinde perakende sektörünün dönüşümüne büyük katkı sağladık. APY Ventures’dan aldığımız yatırım bizim için oldukça değerli. Buradan aldığımız güçle başarılı çalışmalarımızın artarak devam edeceğine inanıyorum.”

APY Ventures Fon Yöneticisi Mustafa Keçeli ise Vispera yatırımı hakkında şu ifadeleri kullandı: “Bilişim Vadisi fonumuz ile yatırım yaptığımız Vispera, kurulduğu günden itibaren perakende sektöründe öncü bir rol oynuyor. APY Ventures olarak, yüksek teknoloji çözümleriyle global pazarlarda büyüme hedefi olan başarılı bir şirkete yatırım yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yatırımla Vispera’nın başarılı çalışmalarının güçlenerek devam edeceğine olan inancımızı pekiştiriyor ve başarılarının devamını diliyoruz.”

Vispera Hakkında:
Vispera, perakende sektöründe mağaza içi uygulama, izleme ve denetim süreçlerinin mükemmelleştirilmesi hedefiyle kurulmuş bir teknoloji firması. Kendi geliştirdiği görüntü işleme/makine öğrenmesi teknolojisi sayesinde Vispera, sektörde hali hazırda kullanılan insana dayalı ve hataya açık geleneksel yöntemlerden çok daha hızlı, güvenilir ve maliyet avantajlı perakende uygulama ve denetim çözümleri sunuyor.

Vispera, Prof. Dr. Aytül Erçil ve Dr. Ceyhun Burak Akgül tarafından 2014 yılında %100 Türk sermayesi ile kuruldu. Firma, geliştirdiği Vispera Görüntü Tanıma Servisi sayesinde mağazada çekilen raf fotoğraflarından hareketle, raftaki ürünleri pozisyonları ve adetleriyle birlikte tanıyor. Bu sayede raftaki ürün bulunurluğu, önyüz sayısı, rakiplere göre raf payı ve planogram uyumunu kontrol ederek SKU düzeyinde detaylı ve aksiyona dönüştürülebilir raporlar üretiyor. Söz konusu hizmet; insan gözünün ayırt edebildiği her ürünü, %96’nın üzerinde kesinlik ile tanıyor. Vispera, manuel uygulamaların 1 aya ulaşabilen raporlama sürelerine karşın çok daha hızlı, dolayısıyla uygulanabilir ve çok daha ekonomik çözümler sunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.