enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:51 TRT1 Televizyon Kanalında reyting rekorları kıran ‘Gönül Dağı’ dizisinde Niğdeli Osman Özcan
07:37 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Büyükakın, KOTO Meclis Üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi
07:33 İzmir’in Çeşme’ye su veren Kutlu Aktaş Barajı’nda seviye yüzde 10’a geriledi, ilçenin yaklaşık 30 günlük içme suyu kaldı.
07:30 Gana uyruklu dağcı Nicholas ACKAH’ın cenazesi, aradan geçen 27 güne rağmen hâlâ Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletiliyor.
07:28 Türkiye balistik füze projelerinde daha da hızlanacak
07:25 Basınla buluşan Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Niğde’nin dönüşümüne dair önemli bilgileri paylaştı.
07:21 Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Bungalov Tatili vaadiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi
07:06 Meclis’e Sunulacak Yasa Teklifi Zeytinlikleri, Korunan Alanları ve Kültürel Varlıkları Tehdit Ediyor
07:03 UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası için geri sayım başladı: Dünyanın gözü Sakarya’da olacak
07:02 ABD, İsrail’in İran saldırılarına katılacak mı?
06:55 Kira Artışında Dünya Birincisiyiz!
00:24 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine icabetle bugün Türkiye’ye gelecek.
22:08 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 43. yılını kutladı
21:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen üç kulübün yönetim kurulunu, teknik heyetini ve futbolcularını kabul etti.
21:41 Dışişleri: Netanyahu ve iş birlikçileri adil şekilde yargılanmalı
21:31 AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Dışişleri Bakanının sözleri Nazi zihniyetinin temsilcisidir
21:19 Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan Türkiye’ye ziyaret
19:20 Kızıldeniz Gölgesinde El-Şebab, DEAŞ-Somali ve Husiler İttifakı mı?
18:26 İsrail-İran savaşı’nda, Nükleer felaketten bir başka dünya savaşına kadar korkutucu senaryolar değerlendiriliyor…
18:03 Küresel Adalet mi İsrail mi?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AP’de Türkiye ile müzakereleri durdurma girişimi

AP’de Türkiye ile müzakereleri durdurma girişimi
24.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / AP Dış İlişkiler Komitesi, Türkiye’nin otokratik çizgisini sürdürmesi durumunda AB üyelik müzakerelerinin resmen askıya alınmasını öngören raporu kabul etti. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (rtr/BK,EC)’ye dayandırdığı habere göre, Avrupa Parlamentosu’nda (AP), Türkiye ile AB arasındaki üyelik müzakerelerinin resmen askıya alınması için girişim başlatıldı.

AP Dış İlişkiler Komitesinde oylanan raporda Türk hükümetinin otokratik çizgiyi sürdürmesi durumunda AB üyelik müzakerelerinin resmen askıya alınması talep edildi. Rapor 4 ret, 49 kabul oyu ile Komite’den geçerken 14 parlamenter çekimser oy kullandı.

Dış İlişkiler Komitesinin raporunda Türkiye’de terörle mücadele önlemlerinin suistimal edildiği, başta gazeteciler, muhalif siyasetçiler, insan hakları savunucuları olmak üzere çok sayıda kişinin hapsedildiği eleştirisinde bulunuldu, ve Türkiye’den AB ile ilişkilerin yakınlaştırılması taahhüdünde samimiyetini inandırıcı bir şekilde ortaya koyması istendi.

Türkiye’deki mevcut olumsuz eğilimin “acilen” ve “tutarlı” bir şekilde tersine döndürülmemesi durumunda AB Komisyonu’nun Türkiye ile üyelik müzakerelerinin resmen askıya alınması için tavsiyede bulunması talep edildi.

Kararda, bu adım öncesinde, Türkiye ile yakın ilişkileri korumada farklı yollar bulunması için değerlendirmeler yapılması da isteniyor.

Sanchez: En sert rapor

AP üyesi raportör Nacho Sanchez, “Bu, Türkiye’deki duruma yönelik eleştirel raporlar arasında muhtemelen en sert olanı” diyerek raporun başta insan hakları ve hukukun üstünlüğü olmak üzere Türkiye’de son iki yılda yaşananları yansıttığını söyledi.

AP üyesi Nacho Sanchez

AP üyesi Nacho Sanchez

Sanchez, “Türkiye’nin rotasını kesin bir şekilde değiştirmesini ve son dönemdeki iyi niyet açıklamalarını somut eyleme dönüştürmesini umut ediyoruz. Diğer AB kurumlarını da Türkiye ile oluşturulabilecek olumlu gündem maddelerini demokratik reform koşuluna bağlamaya çağırıyoruz” ifadesini kullandı.

Önümüzdeki ay AP Genel Kurulu gündemine gelmesi beklenen rapor, yapılacak oylamada kabul edilirse AP’nin resmi tutumu haline gelecek.

Türkiye ile AB arasında 2005 yılında başlatılan üyelik görüşmeleri, son yıllarda yaşanan siyasi ve diplomatik krizler nedeniyle durma noktasına gelmiş, ancak resmi olarak AB tarafından askıya alınmamıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Nisan 2021]

Ali Erbaş: Mümkün olduğunca evlerinizi mescit haline getirin

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.