enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Antalya’da açık otellerde dikkat çeken ayrıntı!

Antalya’da açık otellerde dikkat çeken ayrıntı!
26.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Antalya’daki hangi kategorideki otellerin sezonu açtığına yönelik rakamların yer aldığı dikkat çekici bir değerlendirme yayınladı.

ATOR, Türk DMC şirketlerinin Antalya ve İstanbul’da açık otellere ait gönderdiği istatistikleri yayınladı.

Değerlendirmeye göre Antalya’da bu yıl sezonu açan otellerin neredeyse tamamı 5 yıldızlı. Ekonomik oteller açık olmadığı için uçuşlar başladıktan sonra Antalya’ya gidecek Ruslar için Antalya’da 5 yıldızlı oteller dışında alternatif olmadığı belirtildi.

Açık otellerin yüzde 40’ı Belek’te

ATOR’daki değerlendirmeye göre Antalya’da çeşitli kategorilerde birçok otel sağlıklı turizm sertifikası aldı ancak kapılarını açmak için acele etmiyorlar. İstatistiklere göre bu yaz sezonu açan tüm kategorilerdeki otellerin yaklaşık % 40’ı Belek’te, yaklaşık% 35’i Kemer’de ve yaklaşık% 20’si Alanya’da yer alıyor.

Lüks oteller açık

Açılanların önemli bir kısmı lüks kategorisinde hizmet veren beş yıldızlı otellerden oluşuyor. Kemer, Belek ve Alanya’da faaliyet gösteren 5 yıldızlı otellerin yaklaşık yüzde 60’ı açıldı.

Antalya'da açık otellerde dikkat çeken ayrıntı!

Ekonomik otellerin çok azı açıldı

Ekonomik otellerin çok azının bu yaz kapılarını açtığı belirtiliyor. Örneğin, Alanya merkezdeki 3 ve 4 yıldızlı yaklaşık 250 otelden 10’u bile bu yıl kapılarını açmadı.

Kemer Beldibi ve Göynük’teki 3 ve 4 yıldızlı otellerin çok önemli bir kısmı da bu yaz kapılarını açmamaya karar verdi.

Eski fiyatlardan müşteri kabul ediyorlar

ATOR’un değerlendirmesinde şu ifadelere yer verildi: ” Türkiye ile uçuşların beklenen şekilde yeniden başlamasının ilk aşamasında, turistler 5 yıldızlı otellere erişebilecekler. Türk ev sahibi şirketlerin temsilcileri, açılan beş yıldızlı otellerin Ocak-Şubat 2019’da ilan edilen fiyatlarla yeni turist rezervasyonu yapmaya hazır olduklarını, gözle görülür bir fiyat artışı olmadığını söylüyor. Ancak artık damping beklenmiyor. Antalya’ya charter uçuşlarına izin verilip verilmeyeceği belli değil. Eğer sonbaharda izin verilirse ekonomik otellerin birçoğu hiç açılmayacak. Ancak, Türkiye ile Rusya arasındaki hava trafiğinin restorasyonunun ilk aşamasında, sadece İstanbul’a uçuşlar açılabilir. Sultanahmet ve Laleli bölgesinde 3 yıldızlı otellerin yarısından fazlası açık.”

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Temmuz 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.