enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Antalya Diplomasi Forumu’nda metaverse oturumu

Antalya Diplomasi Forumu’nda metaverse oturumu
13.03.2022
A+
A-

ANTALYA – TÜHA HABER / Antalya Diplomasi Forumu’nun bu yıl ikincisi düzenleniyor. Forumda diplomasinin yanı sıra teknoloji oturumları da düzenleniyor. Bu kapsamda günün en dikkat çekici oturumlarından birisi de “metaverse oturumu” oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesinde ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde ikinci kez Antalya’da düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu (ADF) 11 Mart’ta başladı.

Antalya Diplomasi Forumu 2’nci gününde de hızla devam ediyor.

Konuklar diplomasinin yanı sıra teknoloji oturumlarına da katılabiliyor. Bu kapsamda günün en dikkat çekici oturumlarından birisi de “metaverse oturumu” oldu.

“Metaverse dünyada herkesin yeniden eğitim görmesine neden olacak”

Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kapsamında “Yapay zeka, metaverse ve diğer her şey” konulu panel düzenlendi. VR gözlük kullanan katılımcılar panele “metaverse” ortamında başladı.

Panelde konuşan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Metaverse’ün şimdilik sadece bir isimden ibaret olduğunu ve bu alanda tek bir şirkete bağlı kalınmaması gerektiğini belirtti. Metaverse veya benzerleri için düzenlemelerin ve kuralların nasıl olması gerektiğinin şimdilik en büyük sorun olduğunu vurgulayan Koç, Metaverse’ün dünyada herkesin yeniden eğitim görmesine neden olacağını söyledi.

ADF’nin gerçekleştiği kongre merkezinde en dikkat çekici noktalardan biri de 397 görsel eserin sergilendiği diplomasi tüneli. Ayrıca ADF’nin internet sitesinden bu tüneli gezebilirsiniz.

Metaverse nedir?

Metaverse’ü tüm dijital dünyaların birleştirildiği, yani internette yapabildiğiniz her şeyin tek bir alanda toplandığı paralel bir evren olarak tanımlamak mümkün.

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg de metaverse kavramını “sadece bakmak yerine içinde bulunduğunuz bir internet” olarak tanımlıyor.

Bilim insanları, metaverse evrenini oluşturabilmek için gereken teknolojik donanıma neredeyse hazır olduğumuzu düşünüyor.

Bu teknolojinin yaygın hale gelerek gerçekten bir paralel evrene dönüşmesi için, yapay gerçeklik ve artırılmış gerçeklik alanında ilerlenmesi gerekiyor.

Metaverse’te her şeyi yapmak mümkün mü?

Bu dijital evrende oluşturulan 3 boyutlu avatarlarla çalışmak, gezmek, oyun oynamak, konsere gitmek, kripto paralarla alışveriş yapmak gibi birçok günlük aktiviteyi yerine getirmenin mümkün olması bekleniyor.

Ancak yemek molaları için gerçek dünya arası vermek gerekiyor.

Metaverse’te kaç saat harcarsınız?

Teknoloji araştırma ve danışmanlık şirketi Gartner, ‘What is a Metaverse?’ başlıklı araştırmasında, 2026 yılına kadar insanların %25’inin iş, alışveriş, eğitim, sosyal medya ve/veya eğlence için metaverse’te günde en az bir saat geçirmesini beklediğini açıkladı.

Gartner Araştırma Başkan Yardımcısı Marty Resnick ise metaverse’ün amacının birçok etkinliği birleştirmek olduğunu, ancak şu anda sınırlı işlevselliğe sahip birçok metaverse olduğunu söylüyor. Yani nihayetinde dijital arazi satın alma, sanal bir sosyal deneyime katılma, sanal alışveriş merkezlerinde alışveriş gibi etkinliklerin tek bir metaverse’te gerçekleşmesi bekleniyor.

Anjelika Akbar’dan piyano resitali

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve davetliler resepsiyon sonrası Anjelika Akbar’ın piyano resitaline katıldı.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.