enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:28 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda hazırlanan 3’üncü bütçe”
09:23 Türkiye dünya tarihinde hibrit yörünge motoru uzayda ateşleyen ilk ülke oldu
00:57 Konferans | Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa: SETA Ankara | 10 Aralık 2025
00:56 ABD’nin Kıbrıs Planı…
00:51 Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Bütçe paratonu başlıyor…
00:50 Monaco-Galatasaray maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak
00:44 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-4 – CHP Yönetimi’ne geçmişten kalan biricik miras: Atatürk Maskesi
00:43 Fransız generaller savaş kışkıtıcılığı yapıyor!…
00:40 ABD–Venezuela Gerilimi: Bölgesel Güç Mücadelesi ve Latin Amerika’nın Kırılgan Dengesi 
00:38 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi…
00:37 İstanbul’un Kaybolan Geleceği
00:25 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile yol haritası hazırlandı
00:22 Hedefe Yaklaştıkça Artacak Risklere Dikkat…
00:20 TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi sona erdi…
00:18 Sarayın şekercisi Körfez’e açılıyor
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuelalı mevkidaşı Maduro ile görüştü
00:03 Alanyaspor-Antalyaspor derbisi
11:57 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
10:24 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Anna Sorokin: New York sosyetesini kandıran sahte mirasçı cezaevinden tahliye edildi

Anna Sorokin: New York sosyetesini kandıran sahte mirasçı cezaevinden tahliye edildi
13.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Kendisini “Anne Delvey” adında zengin bir mirasçı olarak tanıtıp New York sosyetesine giren ve lüks otellerle bankaları 200 bin dolar dolandırmaktan suçlu bulunan Anna Sorokin, cezasını çektiği cezaevinden tahliye edildi.

ABD basınında yer alan haberlerde, Almanya vatandaşı Sorokin’in ülkesine gönderilebileceği belirtildi.

Yargılandığı davada 2019 yılında suçlu bulunan Sorokin, Ekim ayındaki şartlı tahliye duruşmasında özür dilemiş ve pişmanlığını dile getirmişti.

New York Post gazetesi duruşma tutanaklarına dayandırdığı haberinde, Sorokin’in, “Sadece gerçekten utandığımı ve yaptığım şey için gerçekten üzgün olduğumu söylemek istiyorum. Yanlış bir şey yapmadığımı düşünürken pek çok kişinin canını acıttığımın tamamen farkındayım” dediğini bildirdi.

Sorokin’in avukatı, daha önce Insider’a yaptığı açıklamada, şartlı tahliye imkanına rağmen mahkumiyet kararına itiraz etmek istediklerini söylemişti.

Anna Sorokin (right), then known as Anna Delvey, at a fashion event at a New York hotel in 2014

‘Başarana kadar uğraştı’

Davası sırasında iddia makamı, Sorokin’in Anna Delvey adını kullanarak, 60 milyon dolarlık serveti olduğunu söylediğini iddia etti.

Dolandırıcılık yaptığı süre boyunca Sorokin, lüks bir yaşantı ortaya koyabilmek adına sahte kimliğini kullanarak New York’taki şık bir otelde yaşadı ve pahalı restoranlarda yemek yedi.

Savcılık, bu düzeni devam ettirmek için finansal durumuyla ilgili sahte belgeler kullandığını ve hatta bir bankadan 100 bin dolarlık kredi almayı başardığını söyledi.

Avukatı Todd Spodek, duruşma sırasında Sorokin’in “başarana kadar uğraştığını” ve New York’taki hayatın “cazibe ve parıltısına kapıldığını” savundu.

Duruşma sırasında çıkan haberler, Sorokin’in mahkeme için bir stilistle çalıştığının ortaya çıkması ve bir gün kıyafeti nedeniyle yargıcın önüne çıkmayı reddetmesinin ardından daha çok giyim-kuşamına odaklanmaya başladı.

Sonunda Sorokin kendisine yöneltilen sekiz suçlamadan suçlu bulundu, diğer ikisinden ise beraat etti.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.