enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:57 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
10:24 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
00:42 KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Seçmen Kitlesine Neyi Vaat Etti?
00:34 Bakan Fidan, 23. Doha Forumu kapsamında, basına açıklamalarda da bulundu…
00:31 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye hükümeti ve SDG kendi aralarında bir anlaşma yapabilirler”
00:31 Türk tarımında son yılların en dikkat çeken ve en çok kazandıran ürünlerinden biri gilaburu…
00:29 Kriter’in Aralık Sayısı Çıktı!
00:22 Bakan Fidan, “İsrailler tarafından gerçekleştirilen ateşkes ihlalleri gerçekten tarif edilemez düzeyde”…
00:19 TCMB’nın 11 Aralık’taki Para Politikası Kurulu toplantısına sayılı günler kaldı…
00:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “İsrailliler için işkence bir intikam eylemi”
12:31 Haftayı Geri Sar:10 maddede bu hafta
10:59 İznik 1700 yıl sonra yeniden dünya gündeminde…
06:43 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı 2 – CHP’nin farklı kimlikleri
00:45 Karadeniz’de Ukrayna’nın Operasyonları
00:40 Erbil-Ankara hattında gerilim: ‘Maksadını aşan yorumlar endişe verici’…
00:39 Türkiye’de öğretmen istihdamı, köklü düzenlemeler içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu…
00:29 Dijital şiddet artıyor: Kadınlar daha fazla risk altında
00:19 2026 Yılı Türkiye İçin Diplomasi Yılı mı Olacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Anket: Almanlar Merkel’i özlemeyecek

Anket: Almanlar Merkel’i özlemeyecek
26.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da yapılacak genel seçimlerde yeniden aday olmayan, 16 yıl sonra görevi bırakan Başbakan Angela Merkel’i halkın yarıdan fazlası özlemeyecek. Yapılan bir kamuoyu anketinin sonucunun bu yönde olduğu açıklandı. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde bulunan Augsburg kentinde yayınlanan Augsburger Allgemeine gazetesinin yaptırdığı bir ankete dayandırdığı haberine göre, Almanların yüzde 52’si 16 yıllık başbakanları olan Angela Merkel’i özlemeyeceğini beyan etti. Augsburger Allgemeine gazetesinin, kamuoyu araştırma enstitüsü Civey’e yaptırdığı ankette vatandaşlara Merkel’i başbakan olarak özleyip özlemeyecekleri soruldu. Cevap seçeneklerinde yer alan “Hayır, kesinlikle özlemeyeceğim” ile “genel olarak özlemeyeceğim” diyenlerin toplamının yüzde 52 olduğu görüldü. Ankete katılanların yüzde 38’inin ise Merkel’in başbakan olarak eksikliğini hissedecekleri yönünde cevap verdiği dikkat çekti. Söz konusu kamuoyu yoklamasına katılanların yüzde 10’unun ise kararsız olduğu cevabını verdiği bildiriliyor.

Hristiyan Birlik sıralarındakiler daha çok özleyecek

Merkel’in eksikliğini hissedeceğini söylenlerin yüzde 63’ünün, partisi Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ile kardeş partisi Hristiyan Sosyal Birlik‘ten (CSU) oluşan Hristiyan Birlik ittifakı taraftarı olduğu kaydedildi.

İslam ve göç karşıtı, sağ popülist Almanya İçin Alternatif (AfD) partisi taraflarları arasında ise Merkel’i özleyeceğini söylenlerin oranının sadece yüzde 2 olduğu haber verildi.

Augsburger Allgemeine‘nin yaptırdığı Merkel’e dair anketin 22-24 Eylül tarihlerinde yaklaşık 5 bin 7 kişiyle yapıldığı açıklandı. Katılımcı ve sonuçlar açısından Almanya’da seçimlere katılan 18 yaş üstü grubu temsil ettiği kaydedildi.

Almanya Başbakanı CDU üyesi Merkel, 16 yıllık başbakanlık görevinden sonra bir daha aday olmadı. Siyasetten çekileceğini aktaran Merkel’in sonrasında ne yapacağına dair bilgi vermediği dikkat çekiyor.

Almanya'nın en uzun süre görevde kalan başbakanı Helmut Kohl (sağda)

Almanya’nın en uzun süre görevde kalan başbakanı Helmut Kohl (sağda)

Merkel rekor kırabilir

Merkel, bugün düzenlenen genel seçimlerden sonra hükümet kurulması uzar da 17 Aralık’a kadar görevine devam ederse yine CDU’lu eski başbakanlardan Helmut Kohl’ün rekorunu kırarak, en uzun süre görevde kalan başbakan olarak tarihe geçecek. Kohl, 5 bin 869 gün ile en uzun süre başbakanlıkta kalan politikacı rekoruyla baş sırada geliyor. Almanya’da 2017 seçimleri sonrasında hükümetin kurulması altı ay kadar sürmüştü.

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.