enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
18:46 Kocaeli Kartepe’de Lezzet ve Kültürün Buluşması: Gastronomi Festivali Coşkusu Başladı
08:42 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’na düşen İsrail’in İran saldırısı..
20:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail haydutluğuna artık bir dur denmelidir
11:08 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir Çin Seddi’ne Türk Bayrağı Astı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ankara’dan Afganistan’a 4 Bin 168 Kilometrelik İyilik Yolculuğu

Ankara’dan Afganistan’a 4 Bin 168 Kilometrelik İyilik Yolculuğu
18.02.2022
A+
A-

KABİL – TÜHA HABER / Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda aralarında Kızılay’ın da bulunduğu 11 yardım kuruluşunun Afganistan halkı için topladığı yaklaşık 750 ton malzeme taşıyan insani yardım treninin tüm yardımları ihtiyaç sahibi haka ulaştırıldı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklama üzerine AFAD ve TCDD Taşımalık A.Ş. koordinasyonunda Türk Kızılay ve diğer STK’ların da destekleriyle yaklaşık 40 milyonluk nüfusunun 24.4 milyonunun acil insani yardıma muhtaç olduğu Afganistan’a içerisinde temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu bir trenin gönderilmesi kararı alınmıştı.

Türk Kızılay | Ankara'dan Afganistan'a 4 Bin 168 Kilometrelik İyilik Yolculuğu-8.2.2022Karar üzerine Türk Kızılay ve diğer STK’lar, başta gıda olmak üzere giyinme, barınma ve hijyen malzemelerini en kısa sürede toparlayarak Afgan halkına ulaştırmak amacıyla AFAD ve TCDD Taşımacılık A.Ş. koordinasyonunda harekete geçti. Ankara’da gerçekleştirilen basın toplantısının ardından yaklaşık 46 vagonda taşınan 750 ton insani yardım malzemesi 2 haftalık yolculuğunun ardından Afganistan’a ulaştı.

Turgundi Sınır Kapısında yapılan törene Türkiye’nin Kabil Büyükelçisi Cihad Erginay, Türk Kızılay, AFAD, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) yetkilileri ile Taliban yönetiminin Herat Valisi Mevlana Nur Ahmed İslamcar, Herat Belediye Başkanı Hayatullah Muhacir ve Afgan Kızılayı yetkilileri katıldı.

Türk Kızılay | Ankara'dan Afganistan'a 4 Bin 168 Kilometrelik İyilik Yolculuğu-8.2.2022İyilik Treni”, AFAD koordinasyonunda bir araya gelen Türk Kızılay ile Türkiye Diyanet Vakfı, İHH, Deniz Feneri, Beşir Derneği, Hayrat Yardım Derneği, Sadakataşı, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Yedi Başak Derneği, ANDA Derneği ve Umuda Koşanlar Derneğinin hazırladığı malzemeleri taşıdı.

Türk Kızılay da giyim malzemesi, gıda kolisi, tekerlekli sandalye, battaniye, hijyen kiti, sıvı yağ, un ve sünger yataktan oluşan toplam 143 ton ve 3 milyon TL değerindeki yardım malzemeleriyle gönderilen trene destek oldu.

“30 bin aileye yardımda bulunmayı amaçlıyoruz”

Törende konuşan Türkiye’nin Kabil Büyükelçisi Cihad Erginay, “Bu yardım neticesinde, 750 tonla birlikte yaklaşık 30 bin aileye yardımda bulunmayı amaçladık.Ve bu, 30 bin aileye Afganistan’ın her köşesinde ve 34 vilayetinde dağıtıldı. Yani bu yardımımızla 34 vilayete ulaşdık. Afganistan’ın her köşesine, her rengine ulaşmış olduk. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm uluslararası topluma çağrıda bulunuyoruz. Türkiye bu ihtiyaca cevapsız kalmamıştır. Elinden gelen yardımı, tüm kesimleriyle birlikte yapmaktadır” dedi.

Türk Kızılay | Ankara'dan Afganistan'a 4 Bin 168 Kilometrelik İyilik Yolculuğu-8.2.2022“Kardeşlerimize Afganistan’da onurlu bir hayat için destek olmak durumundayız”

Afganistan’daki insani ihtiyaçları yerinde gözlemlemek amacıyla başkent Kabil’e 4 günlük ziyaret gerçekleştiren Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık “Bu bir insani yardım misyonudur. Amacımız Afganistan’da zaten sürdürmekte olduğumuz insani yardımı daha da arttırarak, yaygınlaştırarak özellikle kış şartlarının ağır geçtiği bu dönemde buradaki insan ıstırabını dindirmektir. Türkiye’den Afganistan’a yardımlarımız hiçbir zaman kesilmedi. Bu zor zamanlarda da Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları bir yardım treni organize etti. Özellikle Afganistan’dan yola çıkarak kendilerine farklı bir hayat aramaya çalışan kardeşlerimizin yolculuklarında çektikleri sıkıntıları müşahede ediyoruz” dedi.

Türk Kızılay | Ankara'dan Afganistan'a 4 Bin 168 Kilometrelik İyilik Yolculuğu-8.2.2022“Kardeşlerimize Afganistan’da daha onurlu bir hayat ve iyi bir gelecek sağlamak için buradaki çabalara destek olmak durumundayız” diyen Dr. Kerem Kınık  şöyle devam etti:

“Kardeşlerimize Afganistan’da daha onurlu bir hayat ve iyi bir gelecek sağlamak için buradaki çabalara destek olmak durumundayız. Bu çabaları devletimizin ve milletimizin büyük desteğiyle devam ettireceğiz. Bugün ülkenin çok büyük bir kısmında açlık, yoksulluk, eğitim, sağlık, beslenme, barınma, temiz içme suyuna erişim, Kovid gibi çok ciddi sorunları var. Dünya kamuoyuna Afganistan’daki dramı daha detaylı şekilde anlatmamız gerekiyor. Önümüzdeki yaz dönemine kadar bu krizi eğer dindiremezsek, soğutamazsak bu ateşi, bu bize kesinlikle bir göç dalgası olarak gelecek. Bu krizi dindirebilecek küresel bir seferberlik başlatmak zorundayız” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.